Românii, în STRADĂ. Euronews relatează despre manifestația din Piața Victoriei

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Având ca principal slogan "România iubeşte Europa", mii de cetăţeni au ieşit pe străzile Bucureştiului. Manifestanţii doresc ca ţara lor să se afle în inima Uniunii Europene, în timp ce mulţi susţin că numai Bruxelles-ul poate opri acţiunile discreţionare ale guvernului, relateză Euronews.

"Recent guvernul nostru a luat unele măsuri care sunt extrem de nepopulare. Cetăţenii nu sunt de acord. Uniunea Europeană a formulat de asemenea critici. Pentru români, Uniunea Europeană este un aliat important. Pentru că schimbările propuse la codul penal şi în sistemul judiciar sunt inacceptabile. Asta cred eu şi asta cred cetăţenii care se află în spatele meu", a declarat în faţa camerelor euronews Tudor Brădăţan, unul dintre organizatorii manifestaţiei.

La data de 26 mai, în paralel cu alegerile europarlamentare, în România se desfăşoară un referendum pentru reforma sistemului judiciar.
"Pentru mine, Uniunea Europeană înseamnă stat de drept, înseamnă libertatea de gândire şi exprimare. Votul, participarea la alegeri nu este numai un drept, ci o datorie a cetăţenilor" a declarat un cetăţean.

Participarea tinerilor este mare la adunările electorale în perspectiva alegerilor europarlamentare. Cei mai mulţi spun că se vor prezenta la urne în data de 26 mai. Conform unui studiu recent realizat în Bucureşti, 9 din 10 tineri cred că votul lor are mare importanţă. 20% din aceştia votează pentru prima oară. Mulţi dintre aceştia se află în această seară în piaţă, transmite de la Bucureşti corespondenta euronews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel