Românii din Sudan încearcă disperați să plece. MAE a anunțat că încă doi cetățeni au fost evacuați în siguranță

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Românii din Sudan încearcă disperați să plece. MAE a anunțat că încă doi cetățeni au fost evacuați în siguranță  / Foto: Unsplash
Românii din Sudan încearcă disperați să plece. MAE a anunțat că încă doi cetățeni au fost evacuați în siguranță / Foto: Unsplash

Încă doi cetățeni români, o mamă și un copil, au fost evacuați miercuri din Sudan, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

 

În urma unui comunicat de presă emis joi dimineața de către MAE, s-a aflat că încă doi cetățeni români, o mamă și copilul său, au fost evacuați din Sudan cu un zbor special de către autoritățile suedeze până în Djibouti în cursul zilei de miercuri.

 

Românii evacuați din Djibouti au ajuns în siguranță în țara lor natală

 

De asemenea, opt cetățeni români și un cetățean sudanez, membru de familie, care au fost evacuați din Djibouti cu un zbor militar organizat de autoritățile elene cu destinația Atena, au sosit în România în cursul serii de miercuri. MAE a oferit sprijinul necesar pentru repatrierea acestora prin asigurarea transportului din Atena și îndeplinirea tuturor formalităților de tranzit cu ajutorul reprezentanților Ambasadei României din Grecia aflați în aeroportul din Atena.

De asemenea, se menționează că Ambasadele României la Addis Abeba și Cairo monitorizează situația unui grup de nouă cetățeni români și un membru de familie (cetățean sudanez) care se află în zona frontierei cu Republica Arabă Egipt și așteaptă să intre pe teritoriul egiptean.

Autoritățile ambasadelor au luat măsuri pentru a facilita accesul în Egipt și țin legătura permanent cu persoanele respective. MAE va oferi sprijinul necesar pentru repatrierea ulterioară în România prin eliberarea documentelor de călătorie, asigurarea transportului între punctul de intrare în Egipt și Cairo și a transportului, pe cale aeriană, până la destinația finală.

 

Ambasadele României din Etiopia și Egipt sunt în contact permanent cu cetățenii români

 

De asemenea, se precizează că Ambasadele României la Addis Abeba și Cairo monitorizează situația altor nouă cetățeni români și doi membri de familie (un cetățean sudanez și un cetățean egiptean) care se află în Sudan și îi sprijină în vederea părăsirii teritoriului sudanez și a intrării în Republica Arabă Egipt pe cale rutieră. Aceștia nu au solicitat sprijin consular pentru deplasarea în România și intenționează să rămână în Egipt.

Ambasadele României din Etiopia și Egipt sunt în contact permanent cu cetățenii români menționați pentru a le furniza asistența consulară necesară în vederea ajungerii lor la destinația finală.

„La acest moment, potrivit datelor deținute de Ambasada României la Addis Abeba, în Sudan se mai află 8 cetățeni români și trei membri de familie (cetățeni sudanezi), care au solicitat sprijin în vederea evacuării”, a transmis Ministerul.

MAE avertizează că situația de securitate din Sudan s-a înrăutățit și recomandă tuturor cetățenilor români care se află în Sudan să părăsească imediat această țară, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel