Românii din Milano vor să plece: Sunt controlați de Armată și Poliție înainte să urce în trenuri

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Începând de duminică, 8 martie, populaţia din nordul Italiei nu mai are voie să părăsească zona decât pentru situaţii de urgenţă. Sute de români caută să plece de colo, singura cale de acces fiind trenul. Astăzi, accesul pe peronul gării din Milano se face după controlul Poliției și al Armatei

După ce guvernul italian a anunțat, duminică, închiderea nordului țării pentru a limita răspândirea coronavirusului, oamenii au luat cu asalt gara din Milano, pentru a pleca spre sud sau chiar în alte țări. Zborurile au fost închise, așa că singura cale de a pleca era cu trenul.

Noile măsuri, care se aplică şi în Milano, cel mai important centru economic al ţării, şi Veneţia, unul dintre oraşele cele mai vizitate de turiştii din toată lumea, vor dura până pe 3 aprilie.

Din imaginile care circulă în Italia, se vede cum încă de ieri, dinaintea anunțării închiderii zonei, oamenii disperați fugeau cu bagajele pentru a printre trenul. Astăzi pasagerii pot ajunge pe peroane doar după controlul poliției și al armatei și după ce dau o declarație pe proprie răspundere.

Aceste măsuri se aplică inclusiv în oraşe importante precum Milano, Veneţia, Parma şi Modena, afectând un număr de aproximativ 16 milioane de oameni.

Premierul Conte a declarat că provinciile afectate sunt Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro şi Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso şi Veneţia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel