Românii din Diaspora mai au șase zile să se înscrie la votul prin corespondență. Ministrul Aurescu: "Cea cea mai sigură cale"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu face apel la românii din străinătate să opteze pentru votul prin corespondență la alegerile parlamentare din 6 decembrie și precizează că mai sunt șase zile în care pot face acest lucru.

 

El a adăugat că este "cea mai sigură cale pentru a va proteja sănătatea, în actualul context pandemic". Până în prezent, 24.717 de romani s-au înscris la votul prin corespondență și 3.939 pentru votul la urne. Aurescu reamintește că BEC a decis ca alegătorul care deține un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie - 6 decembrie 2020 își poate exercita dreptul de vot la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din decembrie 2020 în baza acestuia.

"Mai sunt doar 6 zile în care puteți opta pentru votul prin corespondență la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, prin înregistrarea pe platforma www.votstrainatate.ro. Votul prin corespondență este cea mai sigură cale pentru a vă proteja sănătatea, în actualul context pandemic. De aceea, vă recomand din nou să optați pentru votul prin corespondență și să vă înscrieți. Vă reamintesc faptul că la înscrierea pentru votul prin corespondenta aveți posibilitatea de a face dovada reședinței sau domiciliului în străinătate folosindu-vă de unele dintre cele mai uzuale documente, cum ar fi permisul de conducere în Spania, factură de utilități în Franța, abonamentul de transport in Olanda. Lista integrala este disponibila pe site-ul MAE, în secțiunea dedicată alegerilor parlamentare din anul 2020 - http://www.mae.ro/node/52162", a afirmat Bogdan Aurescu, printr-un comunicat de presă.

Ministrul de Externe a adăugat ca Biroul Electoral Central a decis de curând, ca urmare a demersurilor MAE, faptul că alegătorul care deține un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie - 6 decembrie 2020 își poate exercita dreptul de vot la alegerile parlamentare în baza acestuia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel