Românii, CHEMAȚI să se alăture BOICOTULUI european! Mobilizare masivă

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Germania: În contextul prețurilor ridicate la carburanți, mii de șoferii nemulțumiți se îndeamnă la un boicot contra stațiilor Peco. În prezent, oamenii se mobilizează pe Facebook și pe WhatsApp.

Prețurile la carburanți CRESC, deși cotațiile petrolului au scăzut

Prețurile la stațiile de benzină si motorină sunt la un nivel record și furia automobiliștilor germani continuă să crească, mai ales că prețurile la țiței s-au redus din nou de la începutul lunii octombrie. Cu toate acestea, acest lucru nu prea contează pentru consumatorul de combustibil.

Clubul german de automobile ADAC consideră, de asemenea, că tarifele la nivel național la pompele de benzină sunt în mod semnificativ supraalimentate.

În rețelele sociale, în special pe Facebook și serviciul de mesagerie WhatsApp circulă un mesaj în masă, în cadrul căruia oamenii se invită la un protest pentru data de 26 noiembrie:

Protest masiv împotriva prețurilor ridicate la benzină și motorină. Vă rugăm să nu mergeti la benzinării luni, 26 noiembrie. Cei care au nevoie să alimenteze ar trebui să facă acest lucru duminică, 25 noiembrie. Trimite acest protest la contactele dvs. pentru a semnala prețurile ridicate la benzină și motorină", se arată în mesaj.

Modelul francez

Mesajul a devenit deja viral, fiind împărțit de mii de ori în Germania. Acesta are o relevanță deosebită, în contextul evenimentelor actuale din Franța, acolo unde aproape 300.000 de oameni au protestat împotriva creșterii prețurilor la combustibili, proteste care au dus la blocarea mai multor șosele.

Furia demonstranților este, de asemenea, îndreptată împotriva politicilor adoptate de Macron. Protestele au organizate pe rețelele sociale, pe fondul creșterii accizei la carburanți, o măsură asemănătoare fiind prevăzută și pentru anul 2019.

Mobilizare și în Bulgaria

Mii de oameni au ieșit pe străzi în Bulgaria, protestând de asemenea împotriva creșterii prețurilor la combustibili. Șoferii au blocat în weekend mai multe drumuri.

Erich Mocanu, de la organizatia AEBS.org, îi roagă, atât pe românii din România, cât și pe cei stabiliți în Germania, să se alăture Protestului și pe data de 26 Noiembrie să nu viziteze stațiile de carburanți.

Un boicot internațional ar fi de mare folos, pentru a arăta marilor concerne ca suntem uniți și că nu-i lăsăm să-și bată joc de noi.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel