EXCLUSIV  Românii au găsit SOLUȚIA pentru a nu mai înmatricula mașinile în Italia. Mare ATENȚIE

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Au apărut deja primele soluții pentru ca românii din Italia să nu mai fie nevoiți să-și înmatriculeze mașinile în peninsulă. Soluția este bineînțeles, o "portiță" din legislația italiană, iar totul se face pe riscul proprietarului. 

După intrarea în vigoare a noului cod rutier, românii cu rezidență în Italia sunt practic obligați să-și înmatriculeze autoturismele în peninsulă pentru a evita amenda sau chiar sechestrul asupra mașinii. Legislația permite însă circulația în continuare cu numere de înmatriculare românești pentru cei care conduc mașini ale unor companii, pentru că în caz contrar Italia ar fi încălcat dreptul la liberă circulație. 

Astfel, au apărut românii afaceriști care propun conaționalilor să treacă mașinile pe firmele lor, pentru a putea circula legal, fără probleme. Mare atenție însă: pentru realizarea acestei "șmecherii" care să păcălească legea italiană, este necesar un act de vânzare-cumpărare. Așadar, în mod concret, mașina va fi deținută de respectiva firmă și dumneavoastră veți avea doar dreptul de a utiliza mașina, nu veți mai fi însă proprietar de facto asupra mașinii. Dacă este rău intenționat, respectivul proprietar al firmei vă poate retrage oricând dreptul de a mai circula cu mașina, având chiar dreptul de a o vinde.  Dreptul de utliizare al mașinii poate fi realizat la un notar public, în baza unei procuri pe care 'samsarii' o explică foarte atrăgător celor care vor să apeleze la o astfel de soluție. 

Deținătorii unor astfel de firme care îi pot ajuta pe românii din Italia să continue să circule  în continuare cu autoturismele înmatriculate în România cer între 400 și 600 euro pentru un astfel de serviciu. Contractele ar urma să fie înnoite anual, însă mare atenție pentru că legile ar putea fi schimbate, iar o astfel de "găselniță" este una foarte fragilă, iar polițistul italian din stradă ar putea să nu o înțeleagă și ar putea aplica sancțiunea, aici, românul având dreptul să conteste în instantă. Rămâne de văzut dacă în cazul unui astfel de litigiu firma proprietară a mașinii se va implica pentru a-l ajuta pe românul care i-a plătit aproximativ 500 euro. 

Lacuna legislativă se bazează însă și pe faptul că polițistul din stradă nu poate solicita românului sa-i prezinte vreun contract de muncă la respectiva firmă, acest lucru neintrând în atribuțiile sale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel