Românii arestați în Danemarca, după ce bebelușul lor a ajuns la spital, au fost eliberați

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Românii arestați în Danemarca după ce bebelușul lor a ajuns la spital au fost eliberați, a anunțat marți Gabriela Firea, ministrul Familiei.

"Noutăți despre cazul familiei Rotundu, din Danemarca. Tinerii români au fost eliberați din arestul preventiv, însă, nu-și pot vedea copilul în următoarele șase luni. Nu renunțam la demersurile pe care le facem pentru aducerea în țară a băiețelului M.R. și plasarea acestuia la familia bunicilor materni", a scris marți pe Facebook Gabriela Firea.

Conform acesteia, ministerul român a fost informat că autoritățile daneze au decis eliberarea părinților, după ce au fost adunate toate probele din acest caz și nu mai există un motiv întemeiat pentru a-i priva de libertate.

Ministrul Familiei susține că o concluzie a polițiștilor nu a fost încă emisă și nici nu există un termen limită până când autoritățile daneze se vor pronunța.

Până atunci, s-a decis plasarea copilului, pentru un an, la o familie maternală despre care părinții nu pot primi vreo informație.

„Îl vor putea vedea pe băiat abia după șase luni și atunci doar pentru foarte puțin timp. Din informațiile transmise pe căi oficiale, starea de sănătate a copilului este una stabilă. Suntem în legatură cu autoritățile din Danemarca și le punem la dispoziție orice informație poate fi de ajutor”, a precizat Gabriela Firea.

Presa olandeză a scris în luna februarie că bebelușul de 5 săptămâni, născut în a doua zi de Crăciun, a fost internat la Spitalul Universitar Odense, unde medicii au fost de părere că viața i-a fost pusă în pericol, deoarece avea mai multe răni. Cuplul de români, de 25 și 27 de ani, a negat că și-ar fi expus copilul la violență și a cerut ajutor.

MAE român a anunțat atunci că, potrivit normelor legale ale statului de reședință, autoritățile locale competente au demarat o anchetă socială, instituind, la data de 31 ianuarie 2021, măsura de plasament temporar asupra minorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel