Austria. Acuzații de campanie electorală „murdară“, în limba română, în biserică. FPÖ: „Așa nu va funcționa niciodată integrarea”

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

„Campanie electorală perfidă ca parte a unei Sfinte Liturghii. SPÖ Simmering răspândește neadevăruri în limba română“, titrează presa austriacă , după ce într-o biserică au fost distribuite mai multe pliante electorale ale partidului SPÖ, în limba română.

Pliantele electorale în limba română prezentau doi candidați români ai SPO - Partidul Social-Democrat Austriac. Acuzațiile vin din partea reprezentanților a adversarilor politici, FPO - Partidul Libertății din Austria, partidul de dreapta.

Pliantele au fost distribuite în districtul austriac Simmeringer, în cadrul slujbei de Liturghie a bisericii române. Pe pliantul respectiv ea rezumat un program electoral precum și prezentarea a doi candidați - Thomas Steinhart - candidat pentru primăria sectorului 11 și Ramona Miletic, româncă, candidată pentru consiliul local al aceluiași sector. 

„Așa nu va funcționa niciodată integrarea”,  replica nervos consilierul Simmering, Nemanja Damnjanovic (FPÖ) cu privire la buletinele de vot distribuite ân biserică, în limba română - și nu în limba germană.

„Nu numai atât: limba română a fost folosită și pentru a răspândi neadevărul“, este de părere Damnjanovic, citat de menbezirk.at. 

2. -imagine fara descriere- (plint_fpo_ustria_romanca.PNG)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel