Românii, accidente grave în AFARA ȚĂRII. Firmele de asigurări, despăgubiri record

Narcis Popa / 25 apr 2018, 21:01 Salveaza PDF Comentarii

Cele mai mari daune plătite de firmele de asigurare sunt pentru cele petrecute în străinătate. Sumele plătite au atins și 3 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 650 000 de euro. 

 

 

Pe linia RCA, în 2017, topul este dominat de accidentele produse în străinătate, cea mai mare despăgubire, de 3,03 milioane lei, fiind plătită pentru un accident în lanț produs de un autotractor în Franța. În accident au fost implicate 16 autovehicule și s-a soldat cu opt persoane vătămate, dintre care patru în stare gravă și una decedată.

A doua despăgubire în clasament, de 2,40 milioane lei, este tot pentru un accident în străinătate, de data aceasta în Italia, în care un șofer nu a respectat indicatorul stop dintr-o intersecție. În consecință, mașina a intrat în coliziune cu un alt autoturism. 

 

 

 

Top 5 Despăgubiri plătite în 2017 – RCA:

Crt.

Valoarea despăgubirii plătite, RON

Cauza

1

3,03 milioane

Accident în lanț în Franța din cauza unor probleme la sistemul de frânare, soldat cu opt persoane vătămate

2

2,40 milioane

Șoferul nu a respectat indicatorul stop dintr-o intersecție, intrând în coliziune cu un automobil, în Italia

3

1,65 milioane

Vătămare corporală a unui minor aflat în autoturism, ca urmare a incendiului provocat de un scurtcircuit la bord

4

1,42 milioane

Accident în Germania, în urma căruia 11 persoane au suferit vătămări corporale

5

1,34 milioane

Vătămare corporală – invaliditate – rentă viageră

 

Pe linia asigurărilor CASCO, cea mai mare despăgubire a fost de peste 334.000 lei, pentru un autoturism lovit de un altul, al cărui șofer a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens.

Următoarea despăgubire, în valoare de aproape 318.000 lei, a fost cauzată de un autoturism al cărui şofer a pierdut controlul volanului într-o curbă şi a ieşit de pe carosabil.

În ceea ce privește linia CASCO, majoritatea asiguraților au ales să își repare autoturismele în unităţi care aparțin rețelei de service-uri partenere OMNIASIG.

Rețeaua de peste 700 de service-uri auto partenere OMNIASIG este formată în proporție de circa 73% din service-uri ce aparțin reprezentanțelor auto, restul fiind service-uri multimarcă. Avantajul principal al realizării reparațiilor în cadrul rețelei de service-uri partenere este reprezentat de garanția unei reparații de calitate, precum și de proceduri simplificate, întrucât decontarea costurilor se realizează direct între asigurător și service, fară implicarea financiară a asiguratului.

Top 5 Despăgubiri plătite 2017 – CASCO:

Crt

Valoarea despăgubirii plătite, RON

Cauza

1

334.000

Autoturism lovit frontal de un altul intrat pe contrasens

2

318.000

Șoferul a pierdut controlul volanului în curbă și a iesit în afara carosabilului

3

288.000

Autobuz de transport călători a derapat și a intrat pe contrasens – a rezultat vătămarea corporală a pasagerilor din autobuz și a șoferului autoutilitarei

4

288.000

Șoferul nu a păstrat distanța de siguranță, tamponând în spate o semiremorcă

5

285.000

Autoturism lovit frontal de un alt autoturism intrat pe contrasens

 

 

În ceea ce privește ASIGURĂRILE DE CĂLĂTORIE, cea mai mare despăgubire (137.000 lei) a fost achitată în cazul unei pneumonii, clientul aflându-se pe teritoriul SUA în momentul îmbolnăvirii. Durerile de origine cardiacă, manifestate atunci când asiguratul OMNIASIG se afla în Austria și un accident de schi suferit de un alt asigurat în aceeași țară au avut drept efect plata unor despăgubiri în valoare de 73.000 lei, respectiv 52.000 lei.

 

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy