România Ungaria. Campionatul European de handbal feminin. Rezultat FINAL

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

România a jucat împotriva Ungariei miercuri, 12 decembrie, ultimul meci din cadrul grupelor principale de la Campionatul European de handbal feminin. Rezultatul final al unui meci dramatic.

Naţionala României a fost învinsă de Ungaria cu scorul de 31-29 (17-17), miercuri, la Nancy, în ultimul meci din Grupa principală 2, şi riscă să rateze calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal feminin - EHF EURO 2018 din Franţa.

Tricolorele au irosit şansa de a tranşa calificarea în penultimul act, deşi au avut toate atuurile. România a întâlnit o echipă care nu mai spera la calificarea în semifinale, dar a făcut un joc slab de apărare (inclusiv portarii), a fost lipsită de energie, iar pe final a pierdut vedeta sa Cristina Neagu, accidentată.

România a început în forţă meciul cu rivala istorică Ungaria şi a controlat fără probleme primele 20 de minute, conducând şi la cinci goluri, 11-6 (min. 15), cu 13-9 (20), dar a fost egalată în finalul primei reprize şi scorul la pauză a fost de 17-17.

Ungaria a început mai bine partea secundă şi a condus în premieră, 18-17 (32), iar de la 20-20 (36) a reuşit cinci goluri consecutive, desprinzându-se la 25-20 (42). România a încercat să revină pe tabela de marcaj, a egalat, 27-27 (53), dar a pierdut-o pe Neagu, accidentată grav la genunchiul drept, după un fault comis de Planeta, iar absenţa sa a fost resimţită acut de tricolore, care s-au înclinat cu 29-31, ratând şi o aruncare de la 7 metri în ultimele secunde (patru în total).

Cea mai bună jucătoare a meciului a fost desemnată Eva Kiss, portarul echipei maghiare. Diferenţa a fost făcută şi de jocul cu extremele, dacă România a avut doar un gol marcat, Ungaria a reuşit 11.

În alt meci din grupă, Norvegia a dispus de Spania cu scorul de 33-26. Ultima partidă, cea dintre Olanda şi Germania (22,00), ora României, va decide echipele calificate în semifinale.

România se poate califica în penultimul act dacă Olanda nu pierde în faţa Germaniei sau dacă Germania câştigă în faţa Olandei, dar astfel încât tricolorele să fie în primele două echipe într-un clasament în cinci (România, Olanda, Norvegia, Ungaria, Germania), fără Spania.

Naţionala feminină de handbal a României a reuşit o victorie emoționantă în faţa Spaniei, cu scorul de 27-25 (10-12), marţi seara, la Nancy, în Grupa principală 2 a Campionatului European - EHF EURO 2018 din Franţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel