România, reprezentată în SUA de cel mai tânăr citymanager român la un mare eveniment dedicat administraţiei locale

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

6 tineri români au participat, recent, la cea de-a 105-a conferinta mondială a City and County Managerilor, organizată în SUA. Evenimentul este cel mai mare de acest gen dedicat administraţiei locale din lume.

România a fost una dintre cele câteva țări europene care a participat, săptămâna trecută, la cea de-a 105-a conferinta mondială a City and County Managerilor. Evenimentul, care a avut loc la Nashville în Statele Unite ale Americii, a reunit peste 5.000 de experţi din zona publică, de pe toate continentele.  Anul acesta reuniunea de acest nivel a devenit, oficial, cel mai mare eveniment dedicat administraţiei locale din lume.

Înfiinţată acum mai bine de 100 de ani, ICMA este organizaţia ce reuneşte la masa discuţiilor cei mai buni specialişti ai adminitraţiei publice din lume, profesori de la universităţi de prestigiu din lume sau practicieni ce au cariere în managementul administraţiei publice cu zeci de ani în spate.

Delegația din România a fost formată din 6 membri. Cel mai tânăr membru delegat este Bogdan Moșescu, ex-citymanagerul municipiului Medgidia și vicepreședinte al Asociației Administratorilor Publici din România (AAPRO). Deși expereința sa în administrația publică nu se compară cu cea a altor participanți ai acestui forum - unde au participat administratori de orașe mai mari decât România ca populație sau întindere, Bogdan  și-a surprins colegii cu experiența dobândită în România.

România - reprezentată cu succes de cel mai tânăr administrator public din țară

„Având în vedere activitatea mea de CityManager, dar şi implicarea în diferite proiecte, anul acesta am avut onoarea şi plăcuta surpriză să fiu invitat în cadrul celei de-a 105-a conferinte mondiale a City/County Managerilor, Nashville, Tennesse, S.U.A. Am reprezentat cu mândrie Medgidia, dar şi România în cadrul acestui eveniment, numărându-mă chiar printre cei selectaţi pentru a fi participanţi la o serie de dezbateri prin care am împărtășit din experienţa mea ca tânăr practician în adminsitraţia publică“, a declarat Bogdan Moșescu pentru știridiaspora.ro


ICMA (International City/County Management Association) este organizația mondială a city/county managerilor, care reunește peste 12.000 de membri și care, de peste 100 de ani, are ca scop promovarea managementului profesionist în administrația locală. De asemnea, unul dintre scopurile acestei organizatii este schimbul constant de bune practici şi experienţă între membrii acesteia. 

(w670)
„Participarea în cadrul conferinţei mondiale a City/County Managerilor este extrem de benefică pentru orice practicant, pentru că acolo se trasează noile tendinţe în materie de eficientizare şi deschidere către cetăţeni a administraţiei publice locale. În ultimii ani, împreună cu colegii din AAPRO am reușit să punem bazele unor relații solide de cooperare cu ICMA, fapt ce asigură României o reprezentare semnificativă în cadrul acestei structuri importante a managementului public la nivel mondial”, a mai spus Bogdan Moșescu, vicepreședintele Asociației Administratorilor Publici din România și totodată unul dintre cei mai tineri administratori publici din țara noastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel