România începe, mâine, vaccinarea anti-Covid cu a treia doză. În ce condiții se va face imunizarea

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Mâine începe, în România, imunizarea cu a treia doză de vaccin anti-Covid. Serul este recomandat, în principal, personalului medical, vârstinicilor și celor care lucrează în domenii esențiale. La acesta nouă etapă de vaccinare pot veni și cei care au împlinit cel puțin șase luni de la rapel. Vă puteți fie programa pe platforma de vaccinare, disponibilă de luni seară, fie vă prezențați direct la cel mai apropiat centru.

Administrarea celei de a treia doză se va face în principiu celor care au primit serul la începutul anului: vârstnici, medici, bolnavi cu afecțiuni cronice și angajați din domenii esențiale. „În centrul de vaccinare, noi o să recomandăm utilizarea unui aceluiași tip de vaccin pentru cei care au făcut un vaccin ARN mesager. Adică dacă te-ai vaccinat cu Pfizer ți se va recomanda se îți faci tot Pfizer”, a explicat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Aceleași recomandări se vor aplica și la serurile Moderna și AstraZeneca. Johnson and Johnson este singurul vaccin pentru care deocamdată nu a fost aprobată o doză suplimentară, pentru că a început să fie folosit mai târziu. „Cum facem vaccinarea cu a treia doză? Direct fără programare în unele din centrele pe care le identificăm sau la fel de bine putem să intrăm să ne facem o programare începând cu această seară”, a mai spus Andrei Baciu. Pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare există o harta interactivă unde putem vedea toate centrele de vaccinare din țară și tipurile de vaccin disponibile în acele locuri. Selectăm pe platforma județul din care suntem și iată vedem că apar pe harta cele mai apropiate centre de vaccinare de casa noastră. În toată țara există în acest moment aproximativ 580 de centre. Dacă vrem, ne putem face programare sau ne putem prezenta direct cu buletinul.

La începutul campaniei de vaccinare aveam peste 900 de centre, însă pentru că numărul celor care doreau să se vaccineze a scăzut mult, unele au fost închise ori și-au redus programul. Abia în ultima săptămână, numărul persoanelor vaccinate  a început să crească și s-a apropiat în unele zile de 20 de mii. Iar peste câteva zile, românii imunizați se vor putea înscrie pentru loteria vaccinării. Sunt în joc 1.100 de premii, în valoare totală de 15 milioane de lei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel