România cumpără elicoptere pentru supravegherea traficului 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, nota de fundamentare privind oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii "HeliPol" cu o valoare totală de 293 milioane de lei, care vizează achiziţionarea a două elicoptere pentru monitorizarea traficului rutier.

Finanţarea se va realiza din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne, a informat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

"Guvernul a aprobat nota de fundamentare pentru necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii 'HeliPol'. Acest proiect va conduce la creşterea gradului de siguranţă şi securitate pe infrastructura rutieră prin implementarea unui concept de acţiune integrată sol - aer şi întărirea capabilităţilor Poliţiei Române de a monitoriza şi gestiona traficul rutier", a anunţat el.

Cărbunaru a precizat că Inspectoratul General de Aviaţie urmează să achiziţioneze un elicopter cu o autonomie de zbor de cel puţin 120 de minute şi un altul cu o autonomie de zbor de cel puţin 240 de minute, precum şi 200 de unităţi mobilitate terestră care vor fi echipate după nevoile Poliţiei Române, la care se adaugă un hub satelitar, terminale VSAT şi autospeciale de comunicaţii.

Ce mai cumpără România. Avioane F16 pentru Armată

 

Guvernul a aprobat la începutul lunii iunie, proiectul de lege privind achiziţia a 32 de avioane F16, a anunţat premierul Nicolae Ciucă, menţionând că, în actualul context, este nevoie de continuarea întăririi capacităţii de apărare şi răspuns a Armatei.

"Vom aproba astăzi legea propusă de către Ministerul Apărării Naţionale privind achiziţia a 32 de avioane F16 de la Guvernul norvegian. Este o lege prin care se asigură livrarea celor 32 de aparate de luptă în stare operaţională", a precizat Ciucă, la începutul şedinţei Executivului.

Premierul a precizat că este nevoie, în actualul context, de a acorda atenţie cuvenită întăririi capacităţii de apărare şi de răspuns a Armatei noastre.

"Cred că este, de asemenea, important de subliniat că, dincolo de achiziţia acestor aparate, se dezvoltă şi capacitatea noastră în domeniul industriei de apărare pentru că facilităţile de mentenanţă şi modernizare se vor dezvolta şi se vor consolida în România", a adăugat premierul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel