România - Chile. Naţionala a început drumul către Euro

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
România-Honduras jocuri olimpice
România-Honduras jocuri olimpice

Naţionala României a început pregătirile pentru Euro 2020 şi noua competiţie Liga Naţiunilor UEFA, cu un stagiu de pregătire în Austria, unde a jucat cu Chile.

Naţionala de fotbal a României a învins selecţionata Chile cu scorul de 3-2 (1-1), joi, într-un meci amical disputat pe stadionul Sportzentrum Graz-Weinzoedl din Graz (Austria).

Tricolorii s-au impus după un joc bun în ultima jumătate de oră, prin golurile marcate de Nicolae Stanciu (13), Ciprian Deac (66) şi Constantin Budescu (84), pentru sud-americani punctând Guillermo Maripan (32) şi Lorenzo Reyes (52).

Succesul echipei antrenate de Cosmin Contra a fost facilitat şi de faptul că adversarii au evoluat timp de o oră în zece oameni. În min. 30, Castillo a fost eliminat pentru lovirea cu cotul în faţă a lui Toşca la o fază fixă.

Schimbările ofensive făcute de Contra au fost hotărâtoare. Meciul de la Graz le-a oferit acum şansa debutului lui Tudor Băluţă şi George Puşcaş.

Pentru naţionala României au jucat: Ciprian Tătăruşanu - Romario Benzar, Ionuţ Nedelcearu (Mihai Bălaşa, 60), Cristian Săpunaru (căpitan), Alin Toşca - Alexandru Cicâldău (Constantin Budescu, 66), Dragoş Nedelcu (Tudor Băluţă, 70), Nicolae Stanciu - Dorin Rotariu (Ciprian Deac, 53), George Ţucudean (George Puşcaş, 74), Gheorghe Grozav (Alexandru Chipciu, 53).
Selecţioner: Cosmin Contra.
Rezerve neutilizate: Silviu Lung jr, Florin Niţă - Cristian Manea, Nicuşor Bancu, Alexandru Băluţă, Paul Anton, Adrian Stoian, Dennis Man, Alexandru Mitriţă.

În urmă cu un an, România a învins Chile tot cu 3-2, la Cluj-Napoca, în meci amical, prin golurile marcate de Bogdan Stancu, Nicolae Stanciu şi Alexandru Baluţă. Şi atunci sud-americanii au jucat o bună parte din partidă în zece oameni. Interesant este că şi primul meci dintre România şi Chile s-a încheiat tot cu scorul de 3-2 pentru tricolori (1982).

România va juca următorul meci amical cu Finlanda, marţi, de la ora 20,30, la Ploieşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel