România are cei mai buni specialiști din lume. Nici unul nu este prezent astăzi

Narcis Popa |
Data publicării:

Jurnalista Emilia Șercan trage un semnal de alarmă: Deși România are peste 2000 de specialiști, doctori în științe militare, de informații și securitate națională, nici unul dintre ei nu se află la evenimentul care a început în Polonia și care reunește cei mai buni profesioniști în domeniu din lume. 

"Sunt în Varșovia, la cea de-a X-a Conferință a International Society of Military Sciences. Participă profesori de la universități militare și civile din Canada, Japonia, Corea de Sud, China, India, Rusia și din majoritatea țărilor europene.

România are aproape 2.000 de doctori în științe militare, în informații și securitate națională. Niciunul nu este prezent aici. Și nici vreun academician din celebra Academie de Științe ale Securității Naționale.

În programul conferinței sunt prezentări despre Artificial Intelligence, Virtual Reality, Hybrid Treats sau Hybrid Warfare și multe, multe alte teme, dar nimic care să semene cu temele predilecte pe care le-au tot "vânturat" prin tezele lor doctorii noștri.

Membrii International Society of Military Sciences sunt universități militare, nu persoane fizice. Fac parte universități militare din Austria, Letonia, Canada, Olanda, Finlanda, Norvegia, Polonia și Suedia. România nu e membră prin niciuna dintre universitățile ei militare, deși cred că are mai mulți doctori decât toate aceste țări la un loc.

Prezentarea mea se numește "Institutional Responses to Plagiarism in Doctoral Dissertation. A Case Study of the Romanian Military University". Pe cuvânt de onoare că nu vreau să-i fac de rușine pe ai nostri, dar nu știu ce-o să-mi iasă," este mesajul Emiliei Șercan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel