România a primit 450 de milioane de euro de la UE pentru refugiaţii ucraineni

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Comisia Europeană a anunţat joi că a plătit statelor membre peste 3,5 miliarde de euro sub formă de plăţi în avans, pentru a le ajusta să gestioneze sosirea refugiaţilor ucraineni pe teritoriul lor, informează un comunicat de presă al executivului comunitar.

Cele mai multe fonduri, 562 de milioane de euro, au fost plătite Poloniei, deoarece această ţară a primit cei mai mulţi refugiaţi ucraineni. Urmează Italia cu 452 milioane de euro şi România cu 450 de milioane de euro.

Plăţile au fost făcute în cadrul Acţiunii de coeziune pentru refugiaţii din Europa (CARE), iar banii pot fi utilizaţi pentru a oferi hrană, cazare, asistenţă medicală, educaţie sau locuri de muncă refugiaţilor din Ucraina, a precizat Comisia Europeană.

Contribuţia UE va ajuta la reducerea poverii suplimentare asupra bugetelor statelor membre având în vedere că cheltuielile statelor membre pentru toate acţiunile de sprijinire a persoanelor care fug din Ucraina vor fi eligibile pentru sprijin din partea UE retroactiv de la data începerii invaziei ruse (24 februarie 2022). 

ONU se așteaptă la 8,3 milioane de refugiați din Ucraina în acest an

 

Agenția ONU pentru refugiați se așteaptă ca aproximativ 8,3 milioane de persoane să părăsească Ucraina în acest an, revizuind în creștere estimarea anterioară.

Peste 12,7 milioane de persoane și-au părăsit locuințele în ultimele două luni, dintre care 7,7 milioane de persoane s-au mutat în interiorul țării și peste 5 milioane care au fugit peste granițe, a declarat, marți, Shabia Mantoo, purtătorul de cuvânt al agenției ONU, în cadrul unei conferințe de presă.

Agenția estimase anterior aproximativ 4 milioane de refugiați ucraineni, dar acest număr a fost depășit luna trecută.

„Amploarea crizei, cu siguranță rapiditatea cu care fug oamenii, nu am mai văzut-o în ultima vreme", a declarat Mantoo, potrivit Reuters.

Siria rămâne cea mai mare criză a refugiaților din întreaga lume, cu 6,8 milioane de persoane care au fugit, a precizat Shabia Mantoo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel