Români care ne fac MÂNDRII: Medicul Afrodita Marcu, liderul unui studiu privind cancerul la femei

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Un doctor român stabilit în Anglia a realizat un studiu referitor la obiceiul femeilor de a căuta informații medicale pe "Dr. Google".

Un studiu realizat de psihologul român Afrodita Marcu, care a studiat și munceste în Anglia, arată că femeile care prezintă semne de cancer mamar au diferite moduri de a valorifica, folosi și a avea încredere în "Dr. Google" atunci când își dau seama de simptomele lor. Studiul echipei conduse de doctorul român a fost publicat în jurnalul Health, Risk & Society.

Ce caută și cum folosesc 

Cercetătorii de la Universitatea din Surrey, conduși de dr. Afrodita Marcu, au investigat dacă femeile caută informații online despre sănătate atunci când se confruntă cu simptome potențiale ale cancerului mamar și, dacă da, le consideră utile? Intervievând 27 de femei, cu vârsta cuprinsă între 47 și 67 de ani, cercetătorii au descoperit diferite niveluri de implicare cu internetul privind informațiile din domeniul sănătății, care erau dirijate de o serie de atitudini și niveluri de încredere.

Unele femei, în special cele fără calificare formală educațională sau cu mai puțin de două niveluri O (adică niveluri obișnuite), s-au dovedit a fi mai puțin pozitive în ceea ce privește utilitatea "Dr Google" și s-au opus în mare măsură utilizării internetului pentru informarea în domeniul sănătății, susținând că acest lucru ar putea duce la un diagnostic greșit sau că ar putea trezi griji inutile despre ceea ce ar putea însemna simptomele respective.

Dr. Afrodita Marcu, cercetător la Universitatea din Surrey, explica, potrivit unui material dat publicității de instituția de învățămât și cercetare, că „internetul este o sursă valoroasă de informații medicale, dar conține și o mulțime de informații de proastă calitate sau informații care nu pot fi ușor interpretate de laici sau aplicate într-o situație individuală, deci nu este surprinzător faptul că unii oameni simt că nu pot avea încredere în ea".

Descoperă rezultatele complete ale studiului coordonat de Afrodita MArcu pe DCMedical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel