Români arestați în Spania, după ce au furat peste 160 de tone de portocale

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Românii vindeau tone de portocale pe zi (Foto: Garda Civilă)
Românii vindeau tone de portocale pe zi (Foto: Garda Civilă)

Politiștii spanioli au destructurat o bandă de hoți specializată în furtul de portocale.

Garda Civilă din Valencia a arestat zece persoane suspectate de furtul a peste 163 de tone de portocale și cantități mici de alte citrice în regiunile Horta Nord, Sagunto, Camp de Morvedre și Camp de Turia.

Prima operațiune s-a concentrat pe regiunile Camp de Morvedre și Camp de Túria și a fost desfășurată în timpul inspecțiilor în depozitele de fructe unde fermierii își vând marfa. În această acțiune, au fost descoperite vânzări neregulate de 1.600 de kilograme de portocale, ridicate direct de la fața locului. De asemenea, Garda Civilă a descoperit 95 de falsuri de documente DATA folosite pentru vânzarea a 100 de tone de citrice de origine ilicită, conform surselor din cadrul instituției citate de publicația agroinformacion.com.

În a doua operațiune, desfășurată în El Puig, a fost depistat un grup de patru persoane, dintre care două erau implicate și în acțiunile anterioare, care furaseră 8.000 de kilograme de citrice. Investigațiile ulterioare au dus la descoperirea altor douăsprezece vânzări frauduloase în Náquera și Bétera, totalizând 11.000 de kilograme de portocale. Se estimează că făptașii, aparținând aceleiași familii, puteau vinde până la 6.000 de kilograme de citrice pe zi în mod ilegal.

Opt români au fost arestați de polițiști

 

În final, în urma acestor evenimente, au fost arestați trei bărbați și trei femei cu vârste cuprinse între 30 și 52 de ani, de naționalitate română, pentru introducerea ilegală pe piață a 111.478 de kilograme de citrice. Aceștia sunt acuzați de infracțiuni de apartenență la un grup infracțional, furt, deturnare, uzurpare de stare civilă și falsificare de acte comerciale.

A treia operațiune, desfășurată la Sagunto, a pornit de la raportarea unui furt de 1.500 de kilograme de citrice. După identificarea suspecților, s-a constatat că aceștia au vândut peste 49 de tone de portocale și clementine de la începutul lunii ianuarie. În acest caz, doi bărbați de 40 și 48 de ani, de naționalitate maliană, au fost arestați pentru infracțiuni de furt, deturnare și falsificare de documente.

De asemenea, în urma mai multor plângeri primite din municipiile Massalfassar, Albuixech și Massamagrell, în aprilie anul trecut au fost arestate două persoane pentru furtul a 930 de kilograme de portocale și peste 50 de kilograme de lămâi și alte fructe. Cei doi suspecți, un bărbat de 30 de ani și o femeie de 26 de ani, de naționalitate spaniolă, sunt acuzați de infracțiuni continue de furt.

Cazurile legate de furtul celor peste 163 de tone de portocale au fost înaintate Tribunalelor de Primă Instanță și Instrucțiune numărul 3 și 7 din Llíria și numărul 4 din Sagunto, mai scrie sursa citată. 

 

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel