Români, anchetați într-un dosar de evaziune fiscală prin achiziţii fictive. Prejudiciu de 1.200.000 de lei

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
"Români, aduși la audieri într-un dosar de înşelăciuni cu prejudiciu cumulat de 2,5 milioane de euro"
"Români, aduși la audieri într-un dosar de înşelăciuni cu prejudiciu cumulat de 2,5 milioane de euro"

Poliţiştii Capitalei, sub supravegherea procurorilor, efectuează, în această dimineață, opt percheziţii, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la aproximativ 1.200.000 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

Poliţiştii Capitalei, sub supravegherea procurorilor, efectuează, în această dimineaţă, opt percheziţii, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la aproximativ 1.200.000 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

"La data de 5 noiembrie, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Poliţia Sectorului 5 - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în aplicare opt mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov", informează un comunicat al DGPMB transmis, vineri, 5 noiembrie, potrivit AGERPRES.

 

Au înregistrat fictiv achiziţii în valoare de aproximativ 5.700.000 lei



Astfel, potrivit anchetatorilor, între anii 2013 - 2016, administratorii unor firme din Capitală au înregistrat fictiv achiziţii de bunuri şi servicii în valoare de aproximativ 5.700.000 lei. totodată, documentele justificative erau emise de entităţi comerciale ce prezintă caracteristicile unor societăţi "cu identitate clonată".

În urma verificărilor, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5 urmează să fie aduse mai multe persoane pentru continuarea cercetărilor. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

Români, anchetați pentru punerea în circulație de valori falsificate. Trei persoane sunt vizate într-un dosar penal

 

Percheziții au fost făcute și în județul Alba, unde trei persoane sunt vizate într-un dosar penal care are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de falsificarea de titluri de credit și punerea în circulaţie de valori falsificate.

Trei persoane din judeţul Alba sunt în atenția anchetatorilor, într-un dosar penal referitor la săvârşirea infracţiunilor de falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plată, punerea în circulaţie de valori falsificate, complicitate la falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plată şi complicitate la punerea în circulaţie de valori falsificate.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, 3 noiembrie, AGERPRES de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat marţi, 2 noiembrie, o percheziţie la un domiciliu din Alba Iulia. Verificările au fost făcute într-un dosar ce vizează infracţiuni economice.

 

Poliţiştii au efectuat percheziţii



"În urma cercetărilor efectuate a rezultat bănuiala rezonabilă că reprezentantul legal ai unei societăţi comerciale, care se ocupă cu prestări servicii în domeniul auto, a intrat în posesia unui bilet la ordin, emis de către o societate comercială cumpărătoare, după care l-a completat şi introdus în circuitul bancar, cu toate că firma emitentă a acestui instrument de plată era în faliment. Pentru obţinerea de probe, la data de 2 noiembrie 2021, poliţiştii au efectuat o percheziţie la domiciliul a două persoane, din Alba Iulia, şi au ridicat mijloace de stocare (telefon mobil, laptop, tabletă şi card de memorie), în vederea continuării cercetărilor", se arată în comunicatul transmis.

Totodată, potrivit sursei citate, ancheta are în centrul său trei persoane.

Potrivit jurnaliștilor, cercetările se află în desfășurare, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale din acest caz.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel