Româncă, estetician fals în Italia. Garda de Finanțe i-a închis cabinetul improvizat într-o casă

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Poliția a închis cabinetul ilegal
Poliția a închis cabinetul ilegal

O româncă este denunțată în Italia, după ce a efectuat zeci de intervenții estetice într-un cabinet improvizat într-o casă. Femeia lucra fără licență și fără să aibă vreo calificare medicală. 

Agenții Gărzii de Finanțe din Vicenza au descoperit un cabinet ilegal de medicină estetică, administrat de o româncă, în interiorul unei case. Cabinetul funcționa fără autorizații și era specializat în injecții cu filler și acid hialuronic. În urma controlului, autoritățile au confiscat echipamente și produse, iar responsabila a fost acuzată de exercitarea ilegală a profesiei de medic.

Potrivit publicației relatează Vicenza Today, cabinetul estetic clandestin era administrat de o esteticiană fără calificări în domeniu, care își atrăgea clienții prin recomandări. Tratamentele erau efectuate în condiții igienice precare, ceea ce a dus la reacții adverse pentru mai mulți clienți. Activitatea ilegală a fost descoperită de militarii Gărzii de Finanțe din Bassano, printr-o investigație atentă și servicii de supraveghere. În urma descinderii, au fost confiscate acid hialuronic și lidocaină, împreună cu echipamente și un registru cu detaliile clienților.

Descoperirea a fost posibilă datorită activității constante de control economic a teritoriului și utilizării bazelor de date ale Corpului, împreună cu serviciile specifice de urmărire și observare. Oamenii legii au descins și la domiciliul româncei.

În cadrul verificării, au fost găsite flacoane și seringi preumplute cu acid hialuronic sodic și clorhidrat de lidocaină, precum și alte echipamente pentru tratamente de înfrumusețare. Produsele și seringile au fost supuse sechestrului probator.

Românca a fost denunțată la Parchetul Vicenza pentru exercitarea ilegală a profesiei și a primit o sancțiune administrativă conform art. 12, alin. 1 și 2 din Legea nr. 1/1990, cu o amendă cuprinsă între 1.032 și 3.614 euro.

 

----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel