Româncă, eroină în Italia: A salvat o femeie din mâinile soțului violent. "Nimeni nu a intervenit să ajute"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
 Italia. Și-a abuzat soția ani de zile, dar ea l-a iertat: Sentință blândă pentru un român acuzat de hărțuire (Foto ilustrativ)
Italia. Și-a abuzat soția ani de zile, dar ea l-a iertat: Sentință blândă pentru un român acuzat de hărțuire (Foto ilustrativ)

O româncă este eroină în Italia, după ce a salvat o femeie de 70 de ani din mâinile soțului ei violent. 

O româncă în vârstă de 32 de ani, rezidentă în localitatea Nettuno, lângă Roma, a dat dovadă de umanitate și responsabilitate civică salvând o femeie în vârstă de 70 de ani din mâinile soțului acesteia, care o bătea și o urmărea pe stradă. Atunci când nimeni nu a intervenit să ajute femeia disperată și acoperită de sânge, tânăra româncă a fost singura persoană care a oprit mașina și i-a permis acesteia să intre, apoi a sunat la 112.

Bărbatul a fost arestat și transferat la închisoarea din Velletri, fiind acuzat de violență în familie și de leziuni grave. Potrivit publicației italiene Il Messaggero, acesta este un caz de abuz, umilință și violență domestică care ar fi putut deveni o tragedie, dacă nu era pentru acțiunea tinerei românce.

Femeia plângea și cerea ajutor

 

Incidentul a avut loc zilele trecute în localitatea Nettuno, unde o femeie de naționalitate rusă în vârstă de 70 de ani a fost victima agresiunilor soțului său, un italian în vârstă de 66 de ani. Bărbatul a mers la soția sa la locul ei de muncă, unde aceasta lucra ca femeie de curățenie într-un bloc de apartamente din zona via Ugo La Malfa. După ce a insultat-o și a amenințat-o, acuzând-o că i-ar fi furat bani, a început să o lovească cu un băț lung de aproximativ un metru, în fața mai multor martori, care nu au intervenit să o ajute.

Bărbatul a târât-o apoi cu forța și a obligat-o să se urce în mașina lui pentru a se întoarce acasă, în cartierul Zucchetti, unde intenționa să continue să o agreseze. În timpul călătoriei cu mașina, bărbatul a continuat să lovească soția cu bățul în cap și brațe. În zona străzii Censi, femeia a reușit să deschidă ușa mașinii și s-a aruncat pe asfalt.

În vizibilă stare de șoc, femeia a fugit pe jos de-a lungul drumului, cerând ajutor și încercând să oprească mașinile care treceau. Toți șoferii o ocoleau nepăsători, indiferenți la faptul că era plină de sânge și plângea cu disperare.

Singura persoană care i-a sărit în ajutor a fost o româncă

 

Singura persoană care a intervenit în acest incident a fost o femeie româncă. Fără a ezita, ea a deschis portiera și a permis rusoaicei să intre în mașină. Soțul acesteia venea în spate celor două, cu un băț în mână. Bărbatul a renunțat la urmărire atunci când a văzut că soția sa a urcat într-o altă mașină, apoi s-a întors la propria sa mașină și a plecat spre locuința sa din via Poggio Bustone, situată la câteva zeci de metri de Via dei Censi.

În acest moment, românca a sunat la 112, încercând să calmeze victima, care era rănită și în stare de șoc. La scurt timp, două mașini de poliție au sosit la locul incidentului. Femeia bătută a povestit poliției ce s-a întâmplat, iar acestea au mers spre domiciliul bărbatului italian. Când au ajuns la adresa respectivă, polițiștii au sunat la interfon, dar nu au primit nicio răspuns. În curte, au găsit mașina bărbatului, aceeași cu care acesta se deplasa când a bătut-o pe soția sa.

Din stradă, polițiștii au observat mișcări în spatele casei, fiind siguri că atacatorul s-a întors acasă. Au intrat și l-au găsit ascuns într-o cameră, fumând o țigară, încă având urme de sânge ale soției sale pe haine și brațe. Bățul folosit pentru a o bate a fost găsit de polițiști în timpul unei percheziții în mașină.

Italianul a încercat să se justifice, afirmând că a reacționat așa pentru că, potrivit lui, soția sa i-a furat banii. Femeia, la rândul său, le-a povestit agenților de poliție viața îngrozitoare pe care o trăia alături de soțul său. Ea a povestit abuzurile, amenințările și, mai ales, bătăile pe care le suferă. Ea a mai spus că nu a depus niciodată o plângere împotriva soțului ei cu speranța că, în timp, comportamentul acestuia se va schimba.

Femeia a fost transportată la secția Urgențe a Spitalului „Riuniti di Anzio e Nettuno” pentru a fi tratată de numeroasele răni de pe brațe și din zona capului.

În schimb, soțul său a fost transportat la închisoarea din Velletri, mai scrie sursa citată.

 

----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel