Româncă de 38 de ani, găsită moartă în Grecia. Un văl de mister acoperă decesul Mihaelei, fotografă de succes și mamă a doi copii

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Mihaela, românca de 38 de ani găsită moartă în Grecia (Foto: protothema.gr)
Mihaela, românca de 38 de ani găsită moartă în Grecia (Foto: protothema.gr)

Mihaela, o româncă în vârstă de 38 de ani, a fost găsită moartă în Keramoti, Grecia. Cazul este învăluit în mister, iar polițiștii greci nu au reținut niciun suspect, după mai bine de o săptămână de la descoperirea trupului neînsuflețit. Mărturia surorii româncei poate face lumină în acest caz. 

Trupul neînsuflețit al unei românce de 38 de ani a fost scos din mare la Keramoti, regiunea Kavala. Un văl de mister acoperă acest caz, în contextul în care până acum autoritățile nu au nicio pistă concretă. Deși medicii legiști nu au descoperit niciun semn de violență pe corpul neînsuflețit al româncei, mărturia surorii sale poate face lumină în acest caz complicat.

 

Mihaela era mamă a două fete minore

 

Vorbind pentru publicația protothema.gr, femeia își amintește ultimele ore din viața Mihaelei, fotograf profesionist și mamă a două fete minore. Prin intermediul mărturiilor rudelor rudelor, se dezvăluie o scenă de coșmar, înainte de a afla tragica veste.

Sora Mihaelei este încă în stare de șoc și nu poate înțelege pierderea surorii sale, un om echilibrat care, din punctul său de vedere, a plecat fericită pentru o scurtă călătorie în Grecia de unde nu s-a mai întors. Chiar dacă tocmai terminase divorțul, Mihaela nu era supărată.

Primul indiciu că ceva este în neregulă a apărut atunci când tânăra de 38 de ani nu a mai dat niciun semn de viață, iar telefonul ei mobil a fost închis, lucru pe care sora ei subliniază că nu l-ar fi făcut niciodată.

Încercarea de a descâlci încet-încet vălul de mister din acest caz, femeia își aduce aminte două evenimente care i s-au părut suspecte. Pe de o parte, mesajul transmis la scurt timp după sosirea Mihaelei la Salonic către mama sa, asigurând-o că este bine, deși nu putea comunica cu ea, iar pe de altă parte, scurta vizită a acesteia la un hotel din Kavala, unde a ajuns cu taxi-ul.

Duminică, 16 ianuarie, dispariția ei a fost anunțată la poliție, iar trupul neînsuflețit a fost găsit 24 de ore mai târziu de către paza de coastă din zonă.

Cronica dispariției

 

Fotografa a plecat din România pe 10 ianuarie, după ce a fost testată negativ pentru Covid. Cu câteva ore înainte, ea semnase și actele de divorț.

"Ea a vrut să divorțeze, era mulțumită de asta. A divorțat, iar a doua zi am sunat-o să îi cer ajutorul cu ceva. Mi-a spus că va pleca în Grecia pentru 2-3 zile. O zi mai târziu i-am trimis un mesaj pe WhatsApp pentru că verișoara mea mi-a spus că are telefonul închis", își amintește sora Mihaelei.

Speriată, ea și-a exprimat suspiciunile mamei sale, dar aceasta i-a răspuns să stea liniștită, pentru că Mihaela i-a trimis un mesaj. În acesta a scris: "Sunt bine, nu vă faceți griji dacă nu vă răspund o vreme. Mă voi întoarce pe 13 ianuarie. Cu drag".

Același mesaj i-a fost trimis fostului ei soț pe 11 ianuarie. "Pe 14 ianuarie, am intrat în panică. Nu s-a întors în țară", a declarat sora femeii. Ceea ce a pus-o pe gânduri a fost că, în condiții normale, s-ar fi întors în ziua în care a spus ea, deoarece avea doi copii de 11 și 6 ani.

Duminică, 16 ianuarie, sora fotografei dispărută de câteva zile a contactat autoritățile grecești.

Mihaela, romanca gasita moarta pe o plaja din Grecia

Legături cu Grecia

 

Fotografa avea legături în Grecia, un prieten din Thassos pe care sora sa l-a contactat pentru a rezolva misterul. George nu știa nimic, dar fostul soț al nefericitei a dat informații care ar putea "descifra" unele întrebări.

Potrivit fostului soț, înainte de a muri, Mihaela a vorbit cu un taximetrist grec care a luat-o de la aeroportul din Salonic și a lăsat-o câțiva kilometri mai departe. Femeia i-a cerut telefonul mobil, iar a doua zi l-a sunat pentru a o duce la Kavala, de unde voia să ia vaporul.

Femeia l-a contactat pe șoferul de taxi pe 11 ianuarie, când mesajul a fost trimis de pe telefonul ei mobil, și l-a asigurat că este bine.

Prietenul din Thassos, George, după ce a mers la poliție, a reușit să afle că proprietarul unui hotel din Keramoti, Kavala, a sunat la secția de poliție pe 13 ianuarie. Conținutul convorbirii telefonice oferă noi informații despre acest caz. Femeia a ajuns la hotel târziu în noapte, la ora 23:00, pe 12 ianuarie, dar nu avea nimic cu ea. Nu avea la ea nici bani, nici telefon mobil, nici laptop. A stat la hotel timp de 45 de minute și a plecat.

Poliția greacă a primit un telefon despre dispariția sa pe 13 ianuarie. Trei zile mai târziu, cadavrul Michaelei a fost recuperat dintr-o zonă de mare din apropierea hotelului.

 

"Nu mi-a plăcut tipul acela"

 

"De ce?" este întrebarea care o chinuie pe sora Mihaelei și care a determinat-o pe aceasta să sune la hotel. Telefonul a sunat, ea ar fi vrut ca cineva să răspundă, pentru a-i da informații utile. Când a intrat în legătură cu un membru al personalului, acesta i-a spus că o va suna înapoi într-un minut.

"Nu mi-a plăcut tipul ăla", spune sora Mihaelei. Angajații hotelului, care au sunat-o, în cele din urmă, două ore mai târziu, nu i-au dat nicio informație care să o ajute și apoi i-au spus că hotelul era închis. În acel moment, sora femeii de 38 de ani s-a întrebat automat cum a fost posibil ca sora ei să meargă acolo din moment ce era închis.

Angajata i-a răspuns că aceasta a venit la hotel fără pantofi și fără haină. "Ceva nu era în regulă", insistă sora ei, subliniind că povestea are lacune și contradicții.

Există încă multe întrebări în acest caz aflat abia la început. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel