Românca arsă de vie. Mesaj EMOȚIONANT: Fără flori pentru Violeta, fata cu nume de floare

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Mesaj emoționant. Presa italiană continuă să scrie despre Violeta Senchiu, românca arsă de vie de soțul său. 

Cazul Violetei Senchiu, românca arsă de vie de soțul său, nu a rămas fără ecou în Italia. Tragedia care a mișcat zeci de mii de oameni nu a fost suficient mediatizată, potrivit unui editorial publicat de revista Left, intitulat “Fără flori pentru Violeta”. 

"Avea numele unei flori. Violeta. Violeta Senchiu", își incepe mesajul emoționant jurnalistul Giulio Cavalli.

"Nu sunt flori în fața casei unde a fost ucisă Violeta. Sunt doar două sticle cu apă folosite pentru a-i alina durerea în timp ce se aștepta ambulanța și o lumânare. O lumânare care nu a fost niciodată aprinsă. Știrile din acea zi s-au încheiat la fel cum au început: un furt dintr-o gară, o întrerupere de electricitate, un accident rutier, o femeie arsă. Este surprinzător că povestea Violetei nu a ajuns la tine, nu? În rest, nimic! Nici marșuri dedicate Violetei, nici dezbateri pe tema violenței împotriva femeilor, nici mesaje publice care să exprime durerea comunității. Un singur lucru este sigur: sunt femei care continuă să fie ucise!", scrie Giulio Cavalli, care își încheie articolul într-o notă ironică la adresa conducerii țării: "La urma urmei, dacă ar fi rămas în țara ei, nu i s-ar fi întâmplat nimic. E vina ei!".

Violeta Mihaela Senchiu, 32 de ani, a murit sâmbătă, 3 noiembrie, după ce soțul său, un italian de 48 de ani, a dat foc intenționat apartamentului în care locuiau. Femeia lasă în urmă 3 copii, cu vârste între 2 și 10 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel