Românca Alexandra Anghel, medaliată cu aur la lupte, la Europenele de la Zagreb

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Românca Alexandra Anghel, medaliată cu aur la lupte, la Europenele de la Zagreb / Foto: Captură video youtube
Românca Alexandra Anghel, medaliată cu aur la lupte, la Europenele de la Zagreb / Foto: Captură video youtube

Românca Alexandra Nicoleta Anghel a obținut medalia de aur la categoria 72 kg, vineri, la Campionatele Europene de lupte de la Zagreb, după ce a învins-o în finală pe turcoaica Buşe Cavusoglu Tosun.

În drumul către finală, Alexandra Nicoleta Anghel a învins-o în sferturi pe franțuzoaica Pauline Denise Lecarpentier și în semifinale pe ucraineanca Liudmila Pavloveţ Ticina.

Pentru sportiva româncă, acesta este cel mai mare succes din carieră, după ce a obținut bronzul european în 2018 la Kaspiisk (Rusia) și bronzul mondial în 2022 la Belgrad.

 

Trei medalii pentru România la Campionatele Europene de la Zagreb

 

România a mai obținut încă trei medalii la Campionatele Europene de la Zagreb, toate la feminin: două de aur și două de bronz.

Andreea Beatrice Ana a câștigat medalia de aur la categoria 55 kg, în timp ce Cătălina Axente a obținut medalia de aur la categoria 76 kg, iar Kriszta Tunde Incze a câștigat medalia de bronz la categoria 65 kg. Incze a obținut astfel a treia sa medalie de bronz consecutivă la Europene, în palmaresul său figurând și o medalie de argint în 2019.

La categoria greco-romane, Denis Florin Mihai se va bate pentru medalia de bronz la categoria 55 kg cu bulgarul Stefan Hristov Grigorov, după ce l-a învins în sferturi pe germanul Fabian Bernhard Schmitt, iar în semifinale a pierdut în fața azerului Eldaniz Azizli.

Nicu Samuel Ojog a învins în preliminarii pe moldoveanul Viorel Burduja la categoria 87 kg, dar a pierdut în optimi în fața maghiarului Istvan Takacs. și îl va înfrunta în recalificări pe sârbul Zarko Dickov.

 

Alte premii

 

La categoria 130 kg, fostul campion european Alin Alexuc-Ciurariu a dispus în preliminarii de cehul Marcel Albini, dar a pierdut sfertul de finală cu azerul Sabah Saleh Şariati și se va bate în recalificări cu maghiarul Dariusz Attila Vitek.

Răzvan Arnăut (categoria 60 kg) și Mihai Mihuţ (categoria 67 kg) vor mai evolua la greco-romane, conform Agerpres.

La ediția din 2022, de la Budapesta, România a obținut patru medalii la Campionatele Europene de lupte: una de aur, câștigată de Andreea Ana (categoria 55 kg), una de argint, prin Nicu Ojog (categoria 97 kg, greco-romane), și două de bronz, Alina Vuc (categoria 55 kg) și Kriszta Incze (categoria 65 kg).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel