Român votat "Antreprenorul străin al anului": "Fiind român, a trebuit să muncesc de două ori mai mult"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Ioan Canta, originar din România și proprietarul companiei BNA Flonel, a fost ales câștigător al concursului Antreprenor migrat al anului 2020 în cadrul evenimentului Business Unplugged, sărbătorit online și găzduit de Federația Antreprenorilor Finlandezi (Suomen Yrittäjät) . Câștigătorul concursului, care susține că a trebuit să lucreze „de două ori mai mult” datorită originilor sale românești, a spus că cheia succesului în afaceri constă în cunoașterea a ceea ce își dorește clientul și prezența ca lider, potrivit foreigner.fi.

Potrivit organizatorilor, juriul concursului a fost „deosebit de impresionat” de munca depusă de Ioan Canta de-a lungul multor ani pentru a-și dezvolta compania. BNA Flonel a început ca o afacere modestă, oferind servicii de curățenie internă și apoi sa extins la curățarea birourilor, curățarea construcțiilor și curățarea îndepărtărilor.

Compania oferă, de asemenea, contracte de construcții numai pentru materiale de protecție și forță de muncă contractuală. Înregistrată în 2013, compania a crescut constant și a funcționat profitabil. Astăzi are 45 de angajați și o cifră de afaceri de 2,2 milioane de euro.

 

"A trebuit să muncesc de două ori mai mult"

 

Ioan Canta spune în trecut că „s-a confruntat cu prejudecăți” din cauza originii sale românești. Din acest motiv, el susține că a trebuit să lucreze „de două ori mai mult” pentru a-și dezvolta afacerea și a-și construi încrederea clienților.

Juriul concursului a considerat că povestea, atitudinea, strategia de afaceri și responsabilitatea socială a companiei Canta merită să fie recunoscute cu titlul de Antreprenor imigrant al anului și cu premiul de 5.000 de euro finanțat de furnizorul de pensii Elo.

Desemnarea Antreprenorului imigrant al anului 2020 a fost difuzată prin internet la un spectacol găzduit de Aicha Manai, manager de rețea la Suomen Yrittäjät. În cadrul evenimentului, participanții au discutat despre numeroasele probleme care înconjoară procesul de înființare și dezvoltare a unei afaceri, precum și despre dificultățile suplimentare cu care se confruntă străinii.

Când Manai i-a cerut celor patru finaliști secretul succesului antreprenorial, câștigătorul din acest an a spus „este foarte important să știm ce își dorește clientul și să fim prezenți ca lider”. Ioan Canta a dat și câteva sfaturi pentru cei care intenționează acum să înceapă o afacere: „Muncește din greu și crede în visele tale”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel