Român urmărit de FBI pentru răpirea unui cuplu în SUA, capturat la Budapesta când ieșea de la piscină

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un bărbat cu dublă cetăţenie ungară şi română, aflat pe lista infractorilor urmăriţi de Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din SUA, a fost arestat la Budapesta, a anunţat joi poliţia ungară pe website-ul său, informează MTI.

Se crede că Ştefan Alexandru B. este membru al unei bande infracţionale care a răpit un cuplu în Statele Unite, a legat victimele şi le-a injectat o substanţă care conţinea o presupusă substanţă letală. Cuplului i s-a spus că ulterior i se va administra un antidot în schimbul unei răscumpărări.

Victimele au fost de acord, dar băncile lor au refuzat să realizeze ordinul de transfer pentru o sumă considerată extrem de ridicată.

Ulterior, autorii răpirii şi-au forţat victimele să bea un somnifer şi au fugit cu un automobil furat de la victime.

În anul 2012, un tribunal din SUA a emis un mandat de arestare internaţional împotriva infractorilor, în timp ce FBI a oferit o recompensă de 10.000 dolari pentru orice informaţie credibilă care ar duce la prinderea celor urmăriţi.

Ştefan Alexandru B. a fost arestat marţi când părăsea o piscină în aer liber din Budapesta. În prezent sunt în desfăşurare procedurile de extrădare în SUA.

 

Vezi și 

 

Extrădarea „Rechinului” se blochează, iar avocatul îl abandonează. Românul cere mâncare mai bună în închisoare pentru că are „o dietă inadecvată”

 

La un an de la arestarea lui Florian Tudor, zis „Rechinul”, presupus lider al mafiei române dedicate clonării cardurilor din zonele turistice din Mexic, nu s-a reușit să se ajungă la un acord pentru extrădarea acestuia. Procesul său a rămas blocat la Procuratura Generală și chiar avocatul său l-a abandonat.

În toiul anchetelor aflate în desfășurare în Mexic, România și Statele Unite, Eddy Pérez Escobar, avocatul și prietenul lui Florian Tudor, a confirmat că a părăsit apărarea românului. El a refuzat să dea mai multe detalii despre această „despărțire”, iar acum îi spune românului doar „acea persoană”.

Conturile lui Pérez Escobar au fost chiar blocate încă de anul trecut de Unitatea de Informații Financiare cu o operațiune care, în coordonare cu Biroul Federal de Investigații (FBI), a reușit să înghețe conturile a 79 de persoane fizice acuzate de spălare de bani, crimă organizată, clonare de carduri și evaziune, toate cu legături aparente cu mafia românească și însumând 520 de milioane de pesos (n.r. - peste 25 milioane de euro).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel