Mihai este EROU în Spania: A salvat de la moarte un șofer luat de ape cu tot cu mașină. "Un miracol!"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Un șofer român este erou în Spania, după ce a salvat de la moarte un alt șofer luat de ape cu tot cu mașină. 

Până ieri, românul Mihai Ioan Baciu era un șofer anonim care lucrează în Spania. El a devenit erou peste noapte, după ce i-a salvat viața lui Juan Antonio, un șofer al cărui vehicul a fost măturat de ape în timp ce circula pe drumul A-92, lângă Osuna. Gestul său impresionant este relatat pe lag de presa spaniolă.  

"Când m-am apropiat de autoutilitară, am observat că șoferul era prea calm și asta m-a speriat foarte tare. M-am temut că a făcut infarct”, a spus românul, citat de publicația elpespunte.es.

"A fost salvat de un miracol"

 

Potrivit lui Ignacio Lopez, managerul companiei Telerota, angajatul său a terminat programul de lucru și era pe punctul de a intra pe autostradă. La un moment, autoutilitara condusă de acesta a fost luată de ape și aruncată peste gardul care separă drumul de serviciu de autostradă. Nivelul apei a crescut atât de mult, încât spaniolul n-a mai putut să iasă din mașină.

Mihai, care trecea întâmplător prin zonă, a observat toată scena. El n-a stat pe gânduri și a intervenit imediat. Potrivit sursei citate, românul și-a lăsat telefonul mobil și portofelul pe bordul unui autobuz din apropiere, fără a cere permisiunea șoferului și s-a îndreptat rapid spre vehiculul luat de ape.

"Apa îmi ajungea la piept"

 

Inițial, Mihai a încercat să spargă geamul din spate, dar nu a putut. Apoi și-a dat seama că singura opțiune era să ajungă pe acoperișul vehiculului. Odată urcat pe mașină, de acolo a reușit să spargă un geam și, cu ajutorul altor muncitori, l-a scos pe Juan Antonio din dubița înghițită de ape.

Șeful lui Juan Antonio este de părere că angajatul său "a fost salvat de un miracol”. Dacă forța apei ar fi răsturnat mașina, altul ar fi fost deznodământul. 

După ce au văzut o multitudine de fotografii și videoclipuri, atât Mihai, cât și Ignacio și-au exprimat indignarea față de lipsa de umanitate a majorității șoferilor. "Au preferat să înregistreze cu telefoanele mobile decât să dea o mână de ajutor".

Românul erou a rămas fără acte 

 

Când Mihai a văzut că bărbatul pe care l-a salvat este în siguranță, s-a întors la camioneta sa. Între timp, autobuzul în care își lăsase actele și telefonul plecase de acolo. Întrucât era ud din cap până în picioare, el a ieșit de pe autostradă și a parcat la Polígono de Las Vegas de Osuna. Acolo, a cerut un telefon pentru a suna la Garda Civilă, polițiștii informându-l că actele sale sunt în siguranță la secția de poliție.

mihai sofer roman erou spania 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel