Român din Italia, arestat la un an după moartea soției. Procurori: Anii de abuzuri și umilințe i-au adus sfârșitul femeii 

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Un român, în vârstă de 38 de ani, a fost arestat în Italia, fiind acuzat de uciderea soției sale, pe care ar fi supus-o, ani la rând, unor abuzuri îngrozitoare. 

Cotidianul italian La Stampa publică povestea unei familii de români, stabilită în Italia. Potrivit procurorilor italieni, violențele la care a fost supusă femeia ani în șir au dus, în cele din urmă, în ianuarie 2021, la moartea acesteia.

Violențe, umilințe și abuzuri 

 

Cei doi români locuiau la Roma și aveau împreună o fetiță în vârstă de 8 ani. Ani la rând, femeia a fost supusă unor violențe fizice și psihologice greu de imaginat. Umilirile și abuzurile repetate au îmbolnăvit-o și i-au provocat moartea. Bărbatul este acuzat de decesul femeii și a fost arestat de polițiștii Secției 4, care au executat un ordin emis de judecătorul de instrucție din Roma.

Acuzațiile la adresa românului sunt: maltratare în familie, vătămare corporală agravată, răpirea și sechestrarea unui minor în străinătate. Totodată, oamenii legii au stabilit că abuzurile repetate de-a lungul mai multor ani au fost săvârșite în prezența și în dauna fiicei sale. Mai mult se pare că aceste bătăi au dus la decesul soției, la data de 15 ianuarie 2021, scrie sursa citată.

Femeia a murit la spital

 

Cazul a fost descoperit de organele de cercetare penală, după ce, la zece zile de la data internării, într-o stare gravă, într-un spital din Roma, femeia a murit din cauza unei hepatite fulminante, în urma unui traumatism și a unui sindrom hepatic renal. Polițiștii au declanșat, imediat, o anchetă după internarea victimei, care a durat câteva luni și s-a desfășurat fără a neglija niciun aspect din viața celor doi soți.

Astfel, oamenii legii au evidențiat starea de teroare în care victima a fost nevoită să trăiască ani de zile. Anchetatorii au reconstituit toate numeroase episoade de agresiune fizică suferite de femeie, numeroasele vizite la secția Urgențe unde se prezenta cu răni pe care spunea că le-a avut în urma unor accidente domestice, precum și intervențiile repetate ale polițiștilor care au încercat să înțeleagă ce se întâmplă în familia respectivă și motivele pentru care femeia își retrăgea mereu denunțurile împotriva soțului său. În august 2020, bărbatul primise din partea polițiștilor din Roma un avertisment pentru violență în familie.

Românul a fost dus la închisoarea din Frosinone

 

În ultimii ani, viața femeii a fost un adevărat coșmar: trăia complet izolată din punct de vedere social și economic, nu putea ține legătura cu familia sa. Nu avea voie să vorbească cu vecinii, nici să folosească rețelele de socializare, la fel cum nu putea gestiona banii câștigați.

La un moment dat, bărbatul a decis să o ducă pe fetiță în România, la bunicii săi, iar pe soție să o angajeze ca îngrijitoare, pentru a aduce venituri suplimentare în casă. 

În urma investigațiilor efectuate de anchetatori și în urma examenului medico-legal, a fost stabilită o legătură clară între bătăile cumplite încasate de femeie și decesul acesteia.

Românul a fost săltat de carabinieri și transportat la închisoarea din Frosinone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel