Român condamnat la închisoare pe viață pentru că și-a ucis fiul de 8 ani: „Explicațiile inculpatului nu scuză fapta abominabilă comisă“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Tatăl clujean care și-a omorât prin înjunghiere copilul în vârstă de numai 8 ani a fost condamnat la închisoare pe viață, cu drept de eliberare peste 20 de ani. Motivarea condamnării sale este ca un film de groază.

Motivarea lui Takacs Gyorgy, tatăl care și-a omorât copilul de 8 ani în Cluj, într-o mașină la marginea drumului, este cutremurătoare. Deși inculpatul a venit cu o serie de explicații, judecătorul a declarat că „toate acestea nu scuză fapta abominabilă comisă”, conform hotărârii instanței.

Ce a dus la uciderea fiului său, de către Takacs Gyorgy, a fost o serie de certuri cu mama copilului. Potrivit motivării, înainte de a avea un copil, cei doi soți aveau o relație normală, dar după nașterea acestuia, situația s-a schimbat. Inculpatul ar fi avut un comportament tot mai ciudat și dominant. La un moment dat, grija asupra copilului a devenit o obsesie, iar certurile cu soția sa s-au înmulțit. 

Totodată, clujust.ro scrie că soția lui Takacs Gyorgy a declarat că băiatul a spus că vrea să moară odată cu tatăl său, fiind foarte afectat de divrțul celor doi și foarte manipulat de către tătăl său. Bărbatul ar fi purtat o discuție cu copilul în care ar fi spus că vrea să moară și să scape de certuri. Comportamentul tatălui a fost unul manipulator, pentru a-l îndepărta pe băiat de mama sa. 

 „Explicațiile inculpatului nu scuză fapta abominabilă comisă“

 

Experții psihiatrici care l-au evaluat pe inculpatul Takacs Gyorgy au concluzionat că a prezentat diagnosticul „tulburare de personalitate borderline”, raportat la faptele imputate a avut capacitatea psihică de a aprecia critic conținutul și consecințele social-juridice ale acțiunilor sale – discernământ prezent la momentul comiterii faptelor precum și la data examinării.

În cuprinsul raportului de evaluare întocmit în cauză de către Serviciul de Probațiune Cluj se arată că „inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei, în momentul în care a săvârșit infracțiunea s-a simțit stresat din mai multe motive, respectiv părăsit, faptul că copilul suferea nespus datorită separării, apoi din punct de vedere profesional datorită restricțiilor survenite de pandemie nu mai reușea să lucreze cât lucra înainte de restricții. Însă toate aceste explicații ale inculpatului nu scuză fapta abominabilă comisă.

Astfel fiind, instanța se va orienta spre pedeapsa maximă din Codul Penal și va dispune condamnarea inculpatului la detențiune pe viață“, se artă în sentinșa judecătorilor.

Citește întreaga motivare pe clujust.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel