Român, condamnat la închisoare în Elveția: A sechestrat și torturat un tânăr. „I-a dat droguri iubitei mele“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român, de 22 de ani, și-a aflat pedeapsa în cadrul procesului privind cazul unui tânăr, de 18 ani, din zona Mendrisiottodn Elveția. În acest caz penal sunt șase inculpați, toți acuzați de tentativă de omor, sechestrare, tortură și alte acte de violență.

Expedițiile punitive și torturarea unui băiat de 18 ani, bătut de șase tineri pentru motive banale, vor fi dezbătute din nou în instanța penală.

Răpire, tortură, tentativă de omor cu intenție, punerea în pericol a vieții altora, constrângere. Cei șase inculpați în procesul pentru agresarea unui băiat de 18 ani din zona Mendrisiotto, care a avut loc, în două rânduri, între sfârșitul anului 2020 și începutul anului 2021, se confruntă cu acuzații foarte grave. Motivul a fost cel legat de datorii pentru droguri. Procurorul public Valentina Tuoni a vorbit despre "una dintre cele mai rușinoase pagini din istoria judiciară a cantonului".

Tânăr român, condamnat la închisoare în Elveția

 

Au fost cerute pedepse între șase și zece ani de închisoare.

Aproape sigur va exista cel puțin un recurs împotriva sentinței, pronunțate săptămâna trecută de președintele Tribunalului Penal din Lugano, Amos Pagnamenta. La asta se gândește însă și procurorul Valentina Tuoni, care a cerut în mod oficial motivarea verdictului.

Acest pas formal a fost făcut și de avocatul Stefano Camponovo, care și-a confirmat intenția de a contesta condamnarea clientului său, la apel. Avocatul l-a apărat pe unul dintre cei șase tineri, care l-au atacat și l-au bătut pe tânărul de 18 ani în mai multe rânduri.

Judecătorul și tribunalul l-au condamnat pe tânărul de 22 de ani, de origine română, la cinci ani de închisoare și la șapte ani de expulzare din Elveția. Parchetul propusese opt ani de închisoare pentru ucenicul român, plus expulzarea pe o perioadă de 10 ani, potrivit laregione.ch.

Avocatul Stefano Camponovo a fost primul care a luat cuvântul în apărarea ucenicului român de 21 de ani, pentru care procurorul a cerut 8 ani de închisoare și expulzarea din Elveția: "Primul meu gând este pentru victimă, care, din fericire, și-a revenit și aceasta este o veste bună. Al doilea gând este pentru anchetă, care a fost obositoare din cauza numărului de evenimente și de protagoniști, uneori confuzi și contradictorii, dar niciodată reticenți“, și-a început Camponovo pledoaria.

 

Român, acuzat că l-a torturat și agresat pe tânărul de 18 ani

 

„Clientul meu a recunoscut totul, cu excepția faptului că a lovit victima în cap cu bara“, spune avocatul. Relatările victimei și raportul medical confirmă însă că tânărul, de 18 ani, a fost lovit în cap, a explicat, ieri, procuratura. "Cum poate fi sigur că a primit o lovitură de bară în cap? El are tot dreptul să fi fost confuz", a subliniat Camponovo.

Ceilalți avocați ai apărării celor cinci condamnați analizează, de asemenea, dacă vor depune o cerere de motivare a sentinței în primă instanță.

Evenimentele macabre, relatate în proces, au avut loc, reamintim, între decembrie 2020 și ianuarie anul trecut, când, din cauza unei datorii pentru droguri, tânărul, de 18 ani, fusese chiar răpit (în două rânduri) de către banda care a mers până la a cere o răscumpărare de la tatăl său.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel