Ce schimbări anunță Renate Weber la Avocatul Poporului

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Renate Weber vrea să facă schimbări la Avocatul Poporului.

Renate Weber, votată miercuri de Parlament în funcția de Avocat al Poporului, consideră că principala problemă a instituției este comunicarea.

”Cred că eu personal îmi doresc foarte mult să aduc cumva în fața opiniei publice dimensiunea a ceea ce înseamnă apărarea drepturilor și libertăților, pentru că eu personal am constatat că deși această instituție își realizează foarte bine activitățile pe care le are în acest domeniu, cumva în opinia publică lucrul acesta nu se mai știe deloc. Mi se pare că toată dezbaterea a fost foarte politizată, mai ales pentru că în urma modificărilor constituționale, Avocatul Poporului are într-adevăr competențe în ceea ce privește sesizarea CCR pe chestiuni de neconstituționalitate. Cred că este singura instituție de acest fel pe care o știu eu din UE cu astfel de competențe, dar din păcate, la noi acest aspect cumva a prevalat în dezbaterea publică și în felul acesta, dimensiunea cealaltă, misiunea inițială a Avocatului Poporului s-a pierdut din vedere și eu cred că e foarte important să și comunicăm într-un mod care să ne facă să înțelegem care este menirea acestei instituții”, a declarat Renate Weber la RFI.

Renate Weber a fost europarlamentar PNL și, mai apoi, ALDE. Ea și-a dat demisia din partid pentru a fi votată în funcția de Avocat al Poporului.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel