Rezumatul subiectelor de azi: Cele mai importante știri de duminică, 9 august

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Știri Diaspora îți prezintă sumarul principalelor titluri apărute în cea de-a doua parte a zile de duminică, 9 august.

- Spania. Zeci de români care au ocupat ABUZIV locuințele, alungați de o grupare specială: „Vecinii vor dormi liniștiți după opt luni“: Desokupa, o grupare specializată în evacuarea chiriașilor ilegali și recuperarea proprietăților a reușit să scoată dintr-un imobil ocupat abuziv nu mai puțin de 30 de români care stăteau acolo de la finele anului trecut.

- Tânăr român înecat în mare, la Olimp. Gabriel avea 20 de ani: Fiu de preot, era un student strălucit. Din cauza valurilor mari și a curenților puternici, tânărul de 20 de ani nu a mai putut ieși la mal. Salvamarii l-au scos din apă, însă era prea târziu. Medici au început de îndată manevrele de resuscitare, însă nu au putut decât să declare decesul tânărului.

- Protest simbol în Piața Victoriei astăzi: evenimentele din 10 august 2018 sunt comemorate. Zeci de persoane au venit să comemoreze evenimentele de acum 2 ani, când sute de persoane au fost gazate și rănite  în urma acțiunilor în forță ale jandarmilor.

- Un șofer de camion, în vârstă de 45 de ani, de naționalitate română, și-a pierdut viața sâmbătă seară, în apele râului Mosela, în portul Mertert din regiunea Luxembourg.

- Nouă ȚEAPĂ printre români, pe Internet: „Vă pun să le trimiteți datele pe un număr de telefon din STRĂINĂTATE“: Poliția Română avertizează despre un nou tip de înșelătorie apărută pe Internet, pe site-urile de vânzări. Țeparii vă sugerează să le trimiteți mai multe informații despre produs pe un număr de telefon din afara țării.

- O româncă în vârstă de 41 de ani a fost arestată de secția de poliție locală din Cazzago San Martino, în zona Brescia, după ce a hărțuit câteva luni un asistent social și a ajuns chiar să o atace pe femeie în biroul său din cadrul primăriei, amenințând că o va desfigura cu acid. 

- Expertul anticorupţie Laura Ştefan a atras atenţia că sunt zone în România în care "puterea statală a fost mutată în mâna clanurilor de interlopi",  lucru imposibil de realizat fără o "complicitate" a instituţiilor statului, în principal poliţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel