Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni in perioada iunie - noiembrie 2023.
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

EXCLUSIV  Rezultat sondaj: Ce partid ar vrea diaspora să câștige următoarele alegeri parlamentare

Florentina Dulgheru |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Sondaj ȘtiriDiaspora. Ce cred românii plecați în străinătate: acest partid este în topul preferințelor Diasporei atunci când vine vorba de alegerile parlamentare. Iată rezultatele complete.  

Potrivit unui sondaj realizat de ȘtiriDiaspora, părerile românilor din străinătate cu privire la nivelul de trai în România sunt împărțite.

Aproape 1.000 de cititori ȘtiriDiaspora, care au vizitat site-ul în ziua de 13 octombrie 2023, au răspuns la întrebarea: "Credeți că Diaspora își dorește să câștige alegerile parlamentare (o alianță condusă de):"

Dintre aceștia, 19,3% au bifat opțiunea AUR, iar 13,2% au ales opțiunea USR. La rândul lor 12,1% dintre respondenți au ales răspunsul PSD, iar PNL a fost opțiunea a 9% dintre respondenți.

Totuși, cei mai mulți dintre cei care au participat la sondaj au ales răspunsul "Nu știu" (30,5%), cel mai probabil nefiind interesați de politică sau așteptând oferta concretă a partidelor politice în preajma alegerilor. 

Un procet important, 8,6%, susțin că diaspora este indiferentă cu privire la formațiunea sau formațiunile politice care alcătuiesc majoritatea parlamentară. 

Rezultat sondaj:

vot-diaspora-alianta-partide

ATENȚIE: Votul reprezintă opinia cititorilor StiriDiaspora. Oricine accesează site-ul poate vota. Nu este un eșantion reprezentativ pentru populația generală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel