Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni in perioada iunie - noiembrie 2023.
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

EXCLUSIV  Lipsa siguranței din România îi împiedică pe români să revină acasă? Cum răspunde diaspora

Florentina Dulgheru |
Data actualizării: | Data publicării:

Sondaj ȘtiriDiaspora: Majoritatea românilor plecați la muncă în străinătate consideră că lipsa siguranței din România îi împiedică pe români să revină acasă.

Potrivit unui sondaj realizat de ȘtiriDiaspora, majoritatea românilor din străinătate este de părere că lipsa siguranței din România îi împiedică pe români să revină acasă.

Peste 1.200 de români care au vizitat site-ul pe 24 si 25 iulie 2023 au răspuns la întrebarea: "Lipsa siguranței din România îi împiedică pe români să revină acasă?"

Dintre aceștia, 45,3% (557) au răspuns că "DA", lipsa siguranței din România îi împiedică pe români să revină acasă, în timp ce 30,7% (378) au ales răspunsul "NU", fiind de părere că acest lucru nu este determinant în decizia de a reveni acasă. În același timp, 24% (295) dintre cei care au participat la sondaj au bifat răspunsul "Nu știu".

Iată rezultatele: 

2. -imagine fara descriere- (sondaj-siguranta.JPG)

ATENȚIE: Votul reprezintă opinia cititorilor StiriDiaspora. Oricine accesează site-ul poate vota. Nu este un eșantion reprezentativ pentru populația generală. 

O Românie mai sigură i-ar aduce înapoi acasă pe români

 

Aceste rezultate indică o preocupare semnificativă pentru siguranța și stabilitatea din România, fiind un factor important pentru românii care locuiesc în străinătate și ar putea influența decizia lor de a reveni în țară. Îngrijorările legate de siguranță pot afecta încrederea în instituțiile și măsurile de protecție din România și pot avea un impact asupra dorinței de a reveni și de a contribui la dezvoltarea țării.

În contextul în care diaspora românească joacă un rol semnificativ în economia și dezvoltarea țării, este esențial să se înțeleagă și să se abordeze aceste preocupări legate de siguranță. Guvernul și autoritățile din România ar trebui să ia în considerare aceste opinii exprimate de românii din străinătate și să depună eforturi pentru îmbunătățirea condițiilor de siguranță și stimularea unui mediu propice pentru întoarcerea acasă a concetățenilor lor.

În concluzie, siguranța reprezintă un aspect crucial pentru românii din diaspora, iar soluționarea problemelor legate de siguranță poate juca un rol important în crearea unui mediu favorabil pentru întoarcerea acasă a acestora și pentru implicarea lor în dezvoltarea și prosperitatea României.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel