Rezerva de AUR, pe masa CCR. Se verifică legea iniţiată de Şerban Nicolae şi Liviu Dragnea

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Curtea Constituţională a României urmează să dezbată, miercuri, sesizarea PNL şi USR asupra actului normativ pentru modificarea articolului 30 din Legea 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, potrivit Agerpres.

Liberalii au contestat în aprilie la Curtea Constituţională actul normativ iniţiat de parlamentarii PSD Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae care vizează limitarea rezervelor de aur ale ţării din străinătate.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a precizat, la momentul sesizării CCR, că PNL nu îşi doreşte ca aurul României să fie transformat în "ghiuluri şi inele".

"Vom ataca la CCR legea privitoare la aducerea aurului în ţară. Dacă vă aduceţi aminte, ministrul Economiei Bădălău, întrebat fiind ce o să faceţi cu aurul României, o să facem ghiuluri şi inele, asta a declarat domnul Bădălău", a afirmat Orban.

La rândul său, deputatul USR Cosette Chichirău susţinea, în aprilie, că actul normativ va pica la CCR. "Acest proiect va pica la CCR pentru că încalcă tratatul de funcţionare a UE, articolul 130", a spus ea. 

Citeşte şi: CCR dezbate azi sesizările opoziției și ale lui Iohannis pe modificările la Codul Penal

Pe ordinea de zi CCR se mai află două sesizări din partea Opoziţiei, respectiv sesizarea USR şi PNL privind modificările aduse Legii medierii şi organizarea profesiei de mediator, dar şi sesizarea PNL asupra hotărârii Senatului, privind încuviinţarea desfăşurării unei anchete parlamentare, de către o comisie permanentă, asupra activităţii Consiliului Concurenţei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel