REVOLTĂ! Primarii merg peste Dăncilă la Guvern! ULTIMA ORĂ

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Scandalul alocărilor de la bugetul național pentru finanțarea primăriilor din țară explodează. Mai mulți primari au anunțat că vor merge la ședința de astăzi a Guvernului.

Tăierea cu 30% a bugetelor locale din impozitul pe venit pentru acest an provoacă nemulțumiri în rândul primarilor locali. 

UPDATE: La întâlnirea de la Palatul Victoria participă Gabriela Firea și Emil Boc.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță (PSD), a decis să meargă să discute la Guvern cu Viorica Dăncilă alături de alți edili, între care și Gheorghe Falcă, liderul orașului Arad.

"Este ora 12.30 și nu am primit niciun răspuns. Dacă nu ne răspuns așa cum s-au angajat, adică nu și-au respectat angajamentul, noi mergem la Guvern pentru că vrem să vorbim cu doamna prim ministru Viorica Dăncilă. În consecință, ne vom deplasa acolo. Mai multe detalii le vom discuta la Guvern. Noi ne vom deplasa acolo. Dacă veți veni acolo, ne va face plăcere să discutăm", a spus primarul Sectorului 3 Robert Negoiță, în urmă cu puțin timp.

La rândul său, edilul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a făcut un apel la primarii din România să îşi coordoneze activitatea, "pentru că din acest moment lupta este pentru fiecare oraş şi pentru fiecare ban al cetăţenilor din această ţară".

"Este regretabil că un guvern care îşi asumă în faţa primarilor că până la ora 12,00 vor primi un punct de vedere, iar astăzi la ora 12,00 un guvern nu poate să transmită un punct de vedere. Ne confirmă faptul că a fost adevărat ce am spus noi - bugetul de stat trebuia să se închidă pe administraţia locală. Presiunea noastră face ca dânşii să îşi recalculeze cifrele şi se confirmă că se doreşte să se ia din banii cetăţenilor pentru a se realiza bugetul de stat. Facem apel la primarii din România să ne coordonăm activitatea, pentru că din acest moment lupta este pentru fiecare oraş şi pentru fiecare ban al cetăţenilor din această ţară", a declarat Gheorghe Falcă. 

Primarii de municipii au afirmat, marţi seară, la finalul unor discuţii de aproximativ două ore şi jumătate cu ministrul Eugen Teodorovici şi cu consilierul Darius Vâlcov, că au cerut ca o treime din bugetul de stat să meargă către administraţia locală şi nu acceptă o altă variantă. Aproximativ o treime au primit în fiecare an. Pentru acest an ar primi doar 10%.

Se actualizează...

Vezi și: Orban: "Dragnea și Tăriceanu vor să ia cu JAPCA taxele românilor"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel