Revoltă în PSD. Ce acuzații i se aduc lui Dăncilă

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

E revoltă în PSD. Senatorul PSD, de Şerban Nicolae, este nemulţumit de decizia Vioricăi Dăncilă şi a lui Călin Popescu Tăriceanu de a-l susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat în fruntea Băncii Naţionale. 

 Mugur Isărescu a fost acuzat de PSD că a manipulat ROBOR-ul, că a manipulat cursul leu –euro, că e responsabil de creșterea inflației. Au fost numeroase comisii de anchetă la Parlament, iar acum, liderii Coaliției, care își făcuseră un scop din a-l da jos pe Isărescu, îl susțin pentru un nou mandat.

Potrivit unor surse din cadrul grupului senatorial al PSD, citate de Realitatea TV, senatorii au invitat-o pe Viorica Dăncilă să vină miercuri, într-o şedinţă a grupului, şi să explice motivele susținerii lui Mugur Isărescu.

Și deputatul PSD Liviu Pleşoianu este supărat pe Viorica Dăncilă.

"Mugur Isărescu - din nou la BNR. Are, cică, "susţinerea Coaliţiei" pentru un nou mandat. Dar cine e "coaliţia" asta!? Dăncilă, Tăriceanu şi încă doi oameni de la PSD şi de la ALDE!? Pe Zamfir, de la ALDE, l-a întrebat cineva? Pe mine şi pe colegii de la PSD ne-a întrebat cineva? Cum era cu "dictatorul", ..."democraţilor"!?"., a scris Pleșoianu pe Facebook.
 
Nici Olguţa Vasilescu, care este și secretar al Camerei Deputaților, nu va vota pentru menţinerea lui Mugur Isărescu în funcţia de guvernator al Băncii Naţionale: „Cu siguranţă nu voi vota. Eu am vorbit în nume personal.”, a declarat Vasilescu.

 Președintele Camerei Deputaților, Marce Ciolacu a recunoscut că există nemulțumiri față de această propunere, însă a precizat că personal va vota în favoarea acesteia.

 
„Astăzi am avut şedinţa de grup, am anunţat programul şi de săptămâna aceasta, plus decizia de a face săptămâna viitoare plen reunit. Calendarul – până pe data de 1 iulie se depun candidaturile, cine doreşte să facă parte din viitorul Consiliu de Administraţie al BNR, marţi sunt audierile în comisii şi miercuri, votul în plen. Am vrut să câştigăm cât mai mult timp pentru depunerea de candidaturi. (…) Eu, personal, îl voi susţine pe domnul Mugur Isărescu pentru un nou mandat”, a declarat Ciolacu, la Palatul Parlamentului.
 
[citeste si]
 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel