REVOLTĂ în Barcelona. Zeci de spanioli au vrut să scoată românii cu forța din casă

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Sute de spanioli au ieșit în stradă, sâmbătă, în cartierul La Verneda i la Pau din Barcelona. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că un grup de români au ocupat ilegal mai multe locuințe. 

Proteste în cartierul La Verneda i la Pau din Barcelona. Locuitorii din zonă au ieșit în stradă pentru că nu se mai simt în siguranță, după ce mai mulți români au ocupat ilegal câteva locuințe situate pe strada Rambla de Prim. 

Potrivit publicației elperiodico.com, spaniolii reclamă faptul că, de când românii s-au mutat aici, în zonă s-au înmulțit furturile, iar pe stradă au loc scandaluri în mod frecvent.

"Distrug lucruri! Au loc furturi aproape în fiecare zi. Oamenii ăștia provoacă disconfort și mult zgomot", a declarat unul dintre locuitori, potrivit sursei citate.

Oamenii au vrut să-i evacueze forțat

 

Spiritele s-au inflamat sâmbătă, atunci când spaniolii au vrut să intre în casele în care trăiesc românii, pentru a-i evacua forțat. A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru a aplana conflictul.

Mai mult, unul dintre români a scos un cuțit cu care i-a amenițat pe spanioli, acesta fiind arestat. La fața locului au sosit agenți de la poliția locală, precum și numeroși jandarmi. Patrulele au rămas în zonă până la 04.00 dimineața, de teamă că violențele ar putea reizbucni. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel