Rețeta ușoară de sos de ciuperci. Dă o notă elegantă și diferită celor mai bune preparate ale tale

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Rețeta ușoară de sos de ciuperci. Dă o notă elegantă și diferită celor mai bune preparate ale tale
Rețeta ușoară de sos de ciuperci. Dă o notă elegantă și diferită celor mai bune preparate ale tale

Vrei să prepari un sos bogat de ciuperci? Ei bine, îți arătăm o rețetă incredibilă, astfel încât să o poți pregăti ușor și rapid și să poți da o notă elegantă și diferită celor mai bune preparate ale tale.

Cel mai bun lucru la acest tip de sos, făcut cu făină, lapte și ulei sau unt, este că îl poți adapta pentru a însoți orice tip de carne și legume. Prin urmare, de această dată am adăugat ciuperci ca ingredient principal pentru a oferi o notă de aromă și textura delicioase.

Crochete cu orez și spanac. Ideale pentru un prânz ușor sau de luat la pachet la serviciu și la școală. Notează rețeta!

Sosul de ciuperci este aromat și ideal pentru paste, pește, orez, deoarece este extrem de versatil, moale și ușor. Da, deși aceste sosuri sunt de obicei bogate în calorii, vă vom învăța cum să le gătiți într-un mod mai sănătos, fără a pierde din savoare. Deci, nu vom folosi smântână sau unt, în schimb vom folosi lapte degresat și ulei de floarea soarelui.

Citiți mai departe și aflați pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a vă bucura de această rețetă și cum să faceți sos ușor de ciuperci.

 

Sos de ciuperci - Ingrediente

 

- 150 de grame de ciuperci

- 1 ceapă dulce

- 300 de mililitri de lapte degresat

- 50 de mililitri de vin alb

- 1 linguriță făină de porumb sau amidon de porumb

- 4 lingurițe ulei de floarea soarelui sau de soia (sau unt)

- 1 praf de sare

- 1 praf de piper negru măcinat.

Ai o pâine veche în casă? Încearcă această rețetă simplă și rapidă de torrijas. Un dulce demn de aplauze!

 

Sos de ciuperci - Mod de preparare

 

Pentru a începe să pregătiți acest sos bogat de ciuperci, tăiați ceapa foarte fin, deși dacă preferați o puteți zdrobi pentru a nu găsi bucăți din acest ingredient. Rezervați ceapa tocată.

Curățați ciupercile îndepărtând mai întâi vârfurile tulpinii, apoi spălându-le și uscându-le cu grijă. Odată curate, toacă-le sau tăiați felii, după cum preferați să le găsiți în sos. Puneți deoparte.

Încinge o oală sau o cratiță cu un jet de ulei de floarea soarelui, măsline sau soia. Se călește ceapa tocată, se adaugă un praf de sare pentru a elibera apa și se gătește mai bine. Se amestecă din când în când și se lasă pe foc până se rumenesc ușor.

Sfat: Dacă preferați, puteți face sosul de ciuperci cu unt în loc de ulei, dar trebuie să știți că aportul caloric crește.

Când ceapa este ușor poșată, adăugați ciupercile, amestecați și mai fierbeți sosul încă patru minute la foc mediu. Se amestecă din când în când pentru a se face uniform.

După patru minute se toarna vinul și se amestecă astfel încât să se integreze în sos și, la rândul său, alcoolul să se evapore. Între timp, separați o parte din laptele pe care urmează să-l folosiți, dizolvați în ea făina de porumb sau amidonul de porumb și rezervați laptele rămas.

Sfat: Dacă nu aveți amidon de porumb, puteți folosi făină de grâu.

Adăugați laptele cu făina diluată, amestecați încet pentru a nu se lipi în caserolă pe măsură ce sosul se îngroașă. Adaugă piperul și un praf de sare dacă consideri că sosul de ciuperci este prea dulce pentru gustul tău. Cand au trecut 2 minute se toarnă restul de lapte rezervat, se amestecă în continuare la foc mic și se lasă totul să fiarbă 3 minute.

Sfat: Dacă doriți să modificați textura sosului, puteți adăuga mai multă făină sau mai mult lapte.

Această rețetă ușoară de sos de ciuperci are multiple utilizări. Vă recomandăm să-l serviți într-un castron de sos și să-l lăsați în centrul mesei pentru a însoți un mușchi de vită, piept de pui la grătar sau cod la cuptor. Puteți servi și acest sos de ciuperci peste spaghete fierte, presărați deasupra parmezan și voilà, veți avea un preparat incredibil în doar câțiva pași. 

 

Mai multe idei pentru a servi acest sos de ciuperci

 

Ai văzut deja cum să faci un sos ușor de ciuperci și diferite modificări pe care le poți face pentru a-l pregăti cu mai multe sau mai puține calorii, cu o textură mai lichidă sau mai groasă. 

La fel, la această rețetă puteți adăuga și alte ingrediente care vă plac, precum prazul tocat, usturoiul și chiar ardei verde. În orice caz, va fi delicios și va fi ideal pentru a însoți tot felul de preparate.

Dacă, în ciuda recomandărilor de mai sus, încă nu știți cum să-l serviți, vă recomandăm să serviți această rețetă de sos de ciuperci alături de următoarele preparate: somon la gratar, biban copt cu cartofi, anghinare la cuptor, macaroane fierte sau orez fiert.

Sos de usturoi cu ierburi, cremos și rafinat. Îți sucește mințile de îți vine să-l mănânci pe pâine! Rețeta simplă și rapidă

Poftă bună!

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                  

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel