Rețeta de salată orientală. Salată românească cu cartofi și ouă fierte care cucerește Spania: „Potrivită în orice formulă“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Rețeta de salată orientală. Salată românească cu cartofi și ouă fierte care cucerește Spania: „Potrivită în orice formulă“
Rețeta de salată orientală. Salată românească cu cartofi și ouă fierte care cucerește Spania: „Potrivită în orice formulă“

„Salată orientală românească este una dintre mâncărurile de bază ale României“, scrie publicația spaniolă Publico. O salată simplă și apetisantă, bazată pe combinația mereu eficientă dintre ou și cartof, două ingrediente care se potrivesc în tot felul de formule. 

Salată orientală românească se prepară din cartofi fierți cu puțin amidon și este însoțită de sosuri pe bază de muștar sau maioneză. Conține măsline negre și se aseamănă cu salatele noastre de la țară. Se completează cu pătrunjel proaspăt.

Se pot adăuga castraveți murați, ceea ce îi conferă o aromă mai nordică sau nord-europeană. O salată simplă care depinde de puterea vinegretei: una dintre cele mai comune formule folosește muștar, ulei de măsline sau de floarea-soarelui, oțet sau suc de lămâie și, ca truc final, puțin din lichidul de la castraveții murați.

Rețeta de salată orientală

 

Ingrediente 4 persoane:

* 500 g cartofi de tip ușor făinos.

* Castraveți murați dulce-acrișor.

* 4 ouă fierte.

* O mână de măsline negre.

* 1 ceapă roșie mică.

* Pătrunjel proaspăt tocat.

* Muștar Dijon.

* Oțet sau suc de lămâie.

* Ulei de măsline extravirgin.

* Piper negru măcinat.

* Sare.


Cum se prepară salata orientală, salata românească pe gustul spaniolilor

 


Fierbeți cartofii cu tot cu coajă în apă cu sare (aproximativ douăzeci de minute). Când sunt călduți, se îndepărtează pielițele și se taie în cuburi. Puneți cartofii într-un castron și adăugați restul ingredientelor: castraveții, tăiați în bucăți după gust, ouăle fierte tăiate în jumătăți sau sferturi, ceapa tăiată în julienne subțire.

Se prepară vinegreta: se amestecă câteva linguri de ulei cu o lingură de muștar, o lingură de oțet sau suc de lămâie, un strop din lichidul de castraveți, sare și piper negru. Se bate până la emulsionare. Adăugați la cartofi și amestecați, având grijă să nu-i sfărâmați.

Adăugați mult pătrunjel proaspăt tocat și verificați gradul de sărare.

Delicioasa salată este gata pentru a fi mâncată ca atare sau ca salată de însoțire pentru un fel principal.

Sfaturi pentru a face cea mai bună salată de cartofi

 

Răciți salata de cartofi înainte de a o servi, aceasta permite cu adevărat aromelor să stea împreună și să se cunoască între ele.

Este recomandat să o puneți acoperită în frigider timp de 4 ore înainte de a o mânca.

Asigurați-vă că folosiți un cartof mai moale pentru a vă asigura că absoarbe tot acel dressing, alte soiuri de cartofi pot pierde apă și pot duce la un dressing curgător.

Puneți sare în apă în timp ce cartofii fierb. La fel ca pastele, cartofii absorb sarea și adaugă puțină aromă mâncării noastre.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g  
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G  

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel