Rețeta de la bunica: Nuci umplute, un desert tradițional rusesc, preferat de toți românii

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Rețeta de la bunica: Nuci umplute, un desert tradițional rusesc, preferat de toți românii / Foto: Captură video youtube
Rețeta de la bunica: Nuci umplute, un desert tradițional rusesc, preferat de toți românii / Foto: Captură video youtube

Nucile umplute sau Oreshki sunt biscuiți tradiționali rusești și sunt făcuți cu un alut de fursecuri și cu o delicioasă cremă de unt dulce de leche. Iată toate secretele pentru desertul perfect de Crăciun.

Nucile umplute sunt biscuiți tradiționali rusești, dar cunoscuți de toți românii. Biscuiții sunt preferați atât de adulți, cât și de copii și sunt făcuți din două componente care sunt absolut grozave împreună - fursecul de biscuiți fragil și umplutura de dulce de leche.

Din păcate, este destul de greu să găsești matrițele pentru prăjiturile tradiționale în formă de nucă dacă locuiești oriunde în afara Rusiei sau Ucrainei, însă ele se pot improviza.

 

Nuci umplute - Ingrediente

 

Pentru aluat:

- 230 grame de unt 
- 3 gălbenușuri de ou
- 1 ceașcă de zahăr pudră sau de cofetărie
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- un praf de sare kosher
- 330 g de făină cernută pentru toate scopurile

Pentru umplutură:

- 115 grame unt nesărat 1 baton, la temperatura camerei și lapte condensat
- 210 ml dulce de leche 

 

Nuci umplute - Instrucțiuni aluat

 

Într-un bol al unui mixer vertical combinați toate ingredientele pentru coji (230 grame de unt, 1 cană de zahăr pudră, 3 gălbenușuri de ou, făină, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, sare) și continuați să amestecați până când se aglomerează și formează un aluat gros, aproximativ 4 minute.

Alternativ, combinați toate ingredientele într-un castron și continuați să amestecați cu mâinile până când se formează un aluat bucăți.

Rupeți o bucățică de aluat și formați o minge mică. Se pune în mijlocul formei și se apasă în mijloc cu degetul mare. Apoi, folosind degetul arătător sau un deget mare, continuați să înconjurați forma presând aluatul până când forma este căptușită cu un strat foarte subțire, de aproximativ 1/5 de centimetru grosime. Acum mergeți în jurul marginii formei și radeți toate părțile de aluat care se află deasupra marginii formei.

Așezați formele umplute pe o foaie de copt și introduceți-le în cuptorul preîncălzit la 180°C. Coaceți timp de aproximativ 10-15 minute sau până când fursecurile au o culoare ușor aurie. 

Odată coapte, scoateți-le din cuptor și, cât timp fursecurile sunt încă calde, bateți ușor marginea formei de masă pentru a elibera fursecul din formă.  Lăsați fursecurile să se răcească complet.

Nuci umplute - Instrucțiuni cremă

 

Deschideți cutia de lapte condensat îndulcit și turnați conținutul cutiei într-un borcan de sticlă, apoi închideți-l bine cu un capac potrivit. Tapetați o oală mare cu 3 straturi de hârtie absorbantă sau cu un prosop de bucătărie, puneți borcanul în oală, acum umpleți oala cu apă astfel încât nivelul apei să fie deasupra nivelului laptelui condensat din borcan.

Se fierbe la foc mic-mediu timp de aproximativ 1,5 - 2 ore până când laptele condensat îndulcit capătă o culoare aurie intensă. Scoateți borcanele din apă și lăsați-le să se răcească complet la temperatura camerei.

Într-un castron al unui mixer vertical prevăzut cu un accesoriu cu palete se bat 115 grame de unt la temperatura camerei și 1/2 din dulce de leche. Se bate timp de aproximativ 3 minute, oprindu-se pentru a răzui fundul bolului. Acum adăugați restul de dulce de leche și bateți încă 3-4 minute până când se combină bine și devine oarecum pufos.

 

Cum se asamblează nucile umplute

 

Pentru a umple fursecurile, puteți fie să umpleți o pungă cu umplutură și să umpleți jumătate din cochilii de nuci prin stoarcerea a aproximativ 2 lingurițe în fiecare jumătate, fie să folosiți o linguriță și să umpleți jumătate din cochilii.

Așezați jumătatea potrivită deasupra jumătății umplute și strângeți-le împreună. Dacă umplutura se scurge pe margini, răzuiți-o cu un cuțit sau o lingură. Lăsați fursecurile umplute să se odihnească într-o cutie bine închisă în frigider peste noapte. Acest lucru va face ca învelișul fursecurilor să fie mai puțin sfărâmicios pe măsură ce sunt mâncate.

 

---------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel