Restricții severe în Noua Zeelandă din cauza unui nou caz de COVID-19. Autoritățile vor reintroduce izolarea în case

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Auckland Noua Zeelanda lockdown
Auckland Noua Zeelanda lockdown

Autoritățile vor reintroduce izolarea în case a populației din Auckland (Noua Zeelandă) cel mai mare oraș al țării, din cauza confirmării unei infecții cu COVID-19.

"Știu că este frustrant", a declarat premierul Jacinda Ardern. Ea a precizat că restricțiile vor dura cel puțin o săptămână. În orașul Auckland au fost impuse restricții severe la 14 februarie, după confirmarea a trei infecții cu virusul SARS-CoV-2, dar acestea au fost relazate după trei zile. Noua persoană infectată acum nu are legătură cu acestea. Locuitorilor din Auckland li se va permite să-și părăsească casele doar pentru a merge la muncă sau pentru a merge să cumpere produsele alimentare. Intrările și ieșirile din oraș vor fi restricționate, școlile și magazinele neesențiale vor fi închise.

Noua Zeelandă are circa 5 milioane de locuitori și a înregistrat 2.016 contaminări şi 26 de decese din cauza noului coronavirus. Un nou caz de COVID-19 a fost confirmat sâmbătă și nu are legătură cu alte infecții care au fost identificate mai devreme. Premierul a spus că „există motive de îngrijorare”, deoarece persoana care a fost confirmată c fiind infectată cu coronavirusul nu a respectat regimul de izolare timp de o săptămână. Această persoană a mers la medic pentru o întâlnire, apoi a mers la sala de sport, transmite interfax.ru.

Ardern a reamintit, de asemenea, că „autoritățile pot lua măsuri împotriva celor care încalcă regulile”. La începutul lunii februarie, Auckland era deja oraș închis. În Noua Zeelandă, de la începutul pandemiei, au fost identificați peste 2,3 mii de infectați, aproximativ 25 de persoane au murit.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel