Replici ACIDE în Senat, între Claudiu Manda şi Adrian Ţuţuianu: "Sunteţi RĂUTĂCIOS!"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Contre în plenul Senatului între Claudiu Manda şi fostul său coleg, Adrian Ţuţuianu, în timp ce se dezbătea modificarea unui articol din legea privind achiziţiile publice în domeniile apărării si securităţii.

Primul care a luat cuvântul a fost Victor Ilie, minsitru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, care susţine că prin proiect se urmăreşte condiţionarea atribuirii contractului de achiziţie publică de existenţa unei propuneri offset, încă de la elaborarea ofertei. 

Nerespectarea acestei condiții ar duce la nulitatea contractului de achiziție.

Ministrul a vorbit şi despre un punct de vedere al Comsiei economice, industrii şi servicii din Senat, care spune că "reglementarea aspectelor legate de operaţiunile compensatorii offset în cadrul actelor normative naţionale care transpun această directivă este de natură să încalce principiile şi normele europene în materia achiziţiilor publice."

 

Claudiu Manda: Sunteţi răutacios!

 

Lucru contrazis de senatorul Adrian Ţuţuianu, care spune că este o diferenţă de abordare între ce a spşus minsitrul Victor Ilie şi ce s-a dsicutat în şedinţa Comisiei.

"Ca un om care a trecut pe la Ministerul Apărării Naţionale, de această OUG 114/2011 discutam atunci. Ce trebuie să reţineţi cu toţii este că România plăteşte tehnică militară de miliarde de euro sau de dolari în fiecare an, iar în industria naţională nu se vede nimic, nici în industria de apărare, dar nici în altă industrie. (...) Susţin această modificare a ordonanţei de urgenţă 114/2011 şi cred că este cazul ca la Guvern să fie luată în serios problema offsetului, a cooperării economice şi a modernizării industriei de apărare în România. Deocamdată, din păcate, avem numai vorbe. Şi speram ca, odată cu plecarea celebrului domn Andruşcă de la Ministerul Economiei să vedem şi fapte", a declarat Adrian Ţuţuianu în plenul Senatului.

La intervenţia senatorului de la Pro România, Claudiu Manda, care prezida şedinţa de plen, a răspuns cu o replică ironică: "Sunteţi răutacios, domnule senator!"

Propunerea legislativă pentru completarea art. 32 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 114/2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice în domeniile apărării si securităţii, a fost adoptată cu 86 de voturi pentru.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel