Regina se va odihni în sicriu timp de patru zile întregi înainte de funeraliile de stat

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un bărbat pledează vinovat pentru că a amenințat-o cu moartea pe Regina Elisabeta
Un bărbat pledează vinovat pentru că a amenințat-o cu moartea pe Regina Elisabeta

Regina va fi ținută în sicriu timp de patru zile înainte de înmormântarea sa la Westminster Abbey, luni, 19 septembrie. Publicul va putea să vadă sicriul în această perioadă.

Înainte de înmormântare, Regina se va odihni în Catedrala St Giles din Edinburgh, timp de 24 de ore, începând de luni, 12 septembrie, iar oamenii vor putea să îi aducă un omagiu.

Familia sa, politicieni și lideri mondiali vor participa la funeraliile sale de stat la ora 11:00 BST. Va fi o zi de sărbătoare.

 

Regina va fi condusă pe ultimul drum luni

 

Ultimul drum al reginei va începe duminică, sicriul său de stejar va fi purtat de paznicii de vânătoare de la Balmoral - propriul său personal o va duce la un dric care o va duce la Edinburgh.

Acesta va conduce încet până la Palatul Holyroodhouse pentru ora 16:00 BST.

Luni după-amiază, va merge la Catedrala St Giles din Edinburgh, alături de membri ai familiei regale. Va avea loc o slujbă religioasă, iar sicriul se va odihni aici timp de 24 de ore, pentru ca oamenii să îi aducă un omagiu.

A doua zi, prințesa Anne va însoți trupul mamei sale în timp ce va fi transportat cu avionul înapoi la Londra. Sicriul reginei va fi transportat de la aeroportul din Edinburgh la Palatul Buckingham via RAF Northolt.

Miercuri după-amiază, va fi dus la Westminster Hall, unde va ajunge la ora 15:00 BST. Patru zile libere de veci vor avea loc începând de joi, înainte de înmormântare, conform BBC.

 

Regina va fi înmormântată la Capela memorială Regele George al VI-lea din Windsor

 

Funeraliile de stat de luni, 19, vor fi urmate de o procesiune de la Londra la Castelul Windsor. Regina va fi înmormântată la Capela memorială Regele George al VI-lea din Windsor.

Călătoria ei, care a început în simplitate, se va încheia cu măreția sumbră a primei funeralii de stat la care mulți oameni vor fi asistat - ultima fiind cea a lui Sir Winston Churchill, în 1965.

 

Regele vizitează națiunile

 

Înaintea funeraliilor, noul rege va vizita Scoția, Irlanda de Nord și Țara Galilor. Primul ministru Liz Truss îl va însoți.

O perioadă de doliu național va dura până în ziua funeraliilor de stat, a anunțat guvernul. Familia regală va respecta o nouă perioadă de doliu timp de șapte zile după aceea.

Westminster Abbey este biserica istorică în care sunt încoronați regii și reginele Marii Britanii - dar nu a mai avut loc o slujbă de înmormântare a unui monarh acolo din secolul al XVIII-lea. Funeraliile tatălui, bunicului și străbunicii reginei Victoria, regina Victoria, în anii 1900, au avut loc la Capela St George, Windsor.

 

Șefi de stat din întreaga lume vor fi invitați să se alăture membrilor Familiei Regale pentru a-și aminti de viața și serviciile reginei

 

Politicieni britanici de rang înalt și actuali și foști prim-miniștri sunt, de asemenea, așteptați la slujba televizată.

Organizatorii nu sunt obligați să anuleze evenimentele planificate în ziua înmormântării, însă, conform îndrumărilor guvernului, organizatorii de evenimente sportive sau de evenimente planificate în prealabil ar putea dori să își ajusteze programul pentru a evita să intre în conflict cu slujba sau cu procesiunile.

Unele evenimente care au avut loc imediat după moartea reginei au fost anulate sau amânate.

Meciurile de fotbal din Premier League, Liga engleză de fotbal sau din Scoția sau Irlanda de Nord au fost amânate până marți, în timp ce toate meciurile din Superliga feminină, Campionatul feminin și Cupa Angliei feminine au fost, de asemenea, suspendate. O serie de meciuri de curse de cai, golf și box au fost, de asemenea, anulate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel