Regatul Unit, paralizat de viscol și ninsori, la început de primăvară: Zboruri suspendate, șoferi blocați, oameni înzăpeziţi

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Regatul Unit, paralizat de viscol și ninsori la început de primăvară: Zboruri suspendate, șoferi blocați, oameni înzăpeziţi
Regatul Unit, paralizat de viscol și ninsori la început de primăvară: Zboruri suspendate, șoferi blocați, oameni înzăpeziţi

Regatul Unit este paralizat de un val de ninsori şi viscol la început de primăvară. Cel mai grav a fost în Birmingham, unde mai multe zboruri au fost suspendate din cauza zăpezii. 

Până la 40 de centimetri de zăpadă vor fi în Peak District și Pennines, cu avertizare de „noapte excepțional de rece” vineri. Zăpada și ploaia sunt de așteptat să aducă și mai multe perturbări de călătorie în zone mari din Marea Britanie vineri.

Trei avertismente de cod portocaliu au fost emise pentru condiții de viscol cu până la 40 de centimetri de zăpadă de Oficiul Meteorologic joi și rămân în vigoare până vineri dimineață.

În centrul Angliei și Țara Galilor se așteaptă ninsoare pe scară largă, după zăpadă abundentă care a afectat deja navetiștii joi.

Au fost raportate întârzieri de zbor în estul Midlands, în timp ce călătoriile cu trenul au fost perturbate de zăpadă și gheață, problemele fiind așteptate să continue până vineri după-amiază.

De asemenea, sunt așteptate averse de zăpadă în Scoția și ar putea ajunge în Irlanda de Nord și sud-vestul Angliei până în weekend.

 

Va fi o „noapte excepțional de rece”

 

„Cu unele vânturi puternice care însoțesc aceste averse de zăpadă, condițiile de viscol sunt probabil pentru o perioadă în nordul Angliei și Țara Galilor, precum și în părți ale Irlandei de Nord. Gheața va fi un pericol continuu pentru mulți în perioada de prognoză, cu temperaturi foarte scăzute peste noapte”, a precizat meteorologul șef al Oficiului Met, Jason Kelly.

Met Office a adăugat că vineri va fi o „noapte excepțional de rece”.

În Anglia, de la Stoke-on-Trent până la County Durham, meteorologul a spus că este probabilă o întrerupere semnificativă a transportului, liniilor electrice și acoperirii rețelei telefonice.

În Irlanda de Nord, oamenii au fost avertizați cu privire la „condiții de condus atroce” din cauza vântului și zăpezii, urmate de condiții de gheață vineri. În nordul Țării Galilor, zăpada persistentă și ploaia înghețată ar putea fi periculoase pentru infrastructură și călătorii.

 

Trei avertismente de cod portocaliu

 

Seara de miercuri a fost cea mai rece a anului până acum, temperaturile scăzând până la -16C în Altnaharra, Scoția.

Met Office a emis trei avertismente de cod portocaliu pentru nordul Angliei, Midlands, nordul Țării Galilor și Irlanda de Nord, unde este de așteptat „întrerupere semnificativă” a transportului și a surselor de energie. O avertizare de cod portocaliu înseamnă că există o probabilitate ca vremea severă să perturbe planurile oamenilor, cu posibilitatea de întârzieri de călătorie, închideri de drumuri și feroviare și întreruperi de curent. De asemenea, aduce un risc potențial pentru viață și case.

O avertizare de cod galben de ninsoare și gheață este în vigoare în nordul Scoției, unde temperaturile au fost de până la -4C în primele ore ale zilei de joi. O nouă avertizare galbenă este în vigoare pentru ninsoare în Dumfries și Galloway și Scottish Borders - cu o avertizare suplimentară pentru ninsoare și gheață în sud-estul Scoției.

Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie a plasat toate regiunile Angliei sub o alertă de nivel 3 de vreme rece care durează până joi la miezul nopții. Dr. Agostinho Sousa, consultant la UKHSA, a spus că vremea rece ar putea avea un impact grav asupra sănătății, în special pentru persoanele în vârstă. Age UK a îndemnat oamenii să verifice vecinii și rudele mai în vârstă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel