REFERENDUM pentru revizuirea Constituţiei. Tăriceanu: "Să nu se suprapună cu alte scadenţe electorale"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Călin Popescu-Tăriceanu spune că nu mai vrea referendum în timpul altor alegeri electorale, referindu-se la cel pentru revizuirea Constituţiei, care să transpună în fapt rezultatul consultării populare din 26 mai. 

Liderul ALDE spune că "nu putem folosi recomandările Comisiei de la Veneţia când ne convine" şi că, cel mai probabil, referendumul va fi organizat în august.

"Dacă la sfârşitul lunii acesteia Parlamentul termină de elaborat propunerile de modificare ale Constituţiei sau poate pentru chestiunile care sunt de rang inferior celui constituţional, modificarea legilor, va trebui evident să facem paşii următori, adică sesizarea CCR şi apoi organizarea de îndată a referendumului, când se poate, conform termenelor prevăzute. Cel mai probabil în luna august. Imediat, adică aşa cum a spus preşedintele. Nu suprapunem referendumul cu alte scadenţe electorale, ca să respectam recomandările Comisiei de la Veneţia. Nu putem să folosim Comisia de la Veneţia numai când ne convine. Comisia de la Veneţia spune că nu trebuie organizate referendumuri care să se suprapună cu celelalte scadenţe electorale", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, la Senat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel