Referendum pentru măsurile anti-coronavirus: Restricții mai dure sau anularea lor? Propunerea inedită a unui medic român

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un medic român vine cu propunerea inedită a unui referendum prin care oamenii să decidă dacă vor continuarea sau înăsprirea restricțiilor anti-coronavirus sau ridicarea lor.

Un doctor de la Spitalul Militar din Galați propune organizarea unui referendum pentru ca soluție la criza COVID-19. Mai exact, medicul vrea prin consultarea populară să le permită cetățenilor să decidă dacă vor soluții radicale ori renunțarea la restricții sau poate chiar o cale de mijloc.

Acesta își motivează propunerea prin faptul că frica și instinctul de supraviețuire dezvoltate odată cu virusul SARS COV-2 au învrăjbit foarte mult oamenii. Ceea ce reprezintă un adevărat pericol pentru societate. 

Pneumologul Sorin Bivolaru s-a arătat, în mai multe rânduri, nemulţumit de măsurile luate în pandemie de autorităţile pentru limitarea răspândirii virusului, fiind şi un critic al lui Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. De data aceasta, medicul vine cu o propunere cel puţin controversată: organizarea unui referendum pe tema pandemiei COVID, relatează Realitatea PLUS.  

Referendum pentru măsurile anti-coronavirus

 

„Până acum, guvernele democratice s-au dovedit incapabile să găsească soluţii eficiente în gestionarea pandemiei. Specialiştii în domeniul sanitar n-au reuşit să se pună de acord privitor la măsurile corecte, iar cetăţenii nu au reuşit să înţeleagă că regulile le respectă în primul rând pentru sănătatea lor şi a celor dragi, nu pentru guvern.

Cum ar fi dacă România ar fi prima ţară din lume care ar tranşa problema măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS COV2 prin referendum? Cum a fi dacă decizia ar fi a poporului, şi nu a factorilor decideţi?

1. Închidem ţara 1- 3 luni, frânăm pandemia, dar ucidem economia, urmând ca în următorii 3- 5 ani să plătim din greu cu toţii această decizie.

2. Ridicăm toate restricţiile, dar toate. Ne vaccinăm la greu şi ne testăm săptămânal, iar cu adeverinţa săptămânală de testare avem liber la muncă, teatru, restaurant, mare, munte, cinema etc

3. Continuăm că şi până acum, nici pe jos, dar nici călare, nici pe drum, dar nici prin şanţ. Oricare ar fi decizia poporului, ea vine la pachet cu nişte consecinţe pe termen scurt, mediu şi lung, dar democratic vorbind, cum ne aşternem prin vot aşa dormim. Aşa cum s-au putut alegeri la 10.000 de cazuri pe zi, se poate şi referendum la 6.000 de cazuri pe zi. (...) Dragoste cu forţa nu se poate, la fel cum nici sănătate cu forţa nu se poate”, spune medicul Sorin Bivolaru. 

Doar un gând și atât! Suntem oameni si e ceva normal să ne fie frica. Pandemia de COVID19 a dus frica noastră la...

Publicată de Dr. Sorin Bivolaru pe Duminică, 21 martie 2021

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel