Referendum. Cioloș: "Lupta anticorupție nu trebuie oprită"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Fostul premier Dacian Cioloş, preşedinte PLUS, subliniază că lupta anticorupţie nu trebuie oprită şi îi îndeamnă pe români să meargă la referendumul convocat de şeful statului pe 26 mai.

"Lupta anticorupţie nu trebuie oprită. Acest Parlament trebuie să primească un mesaj clar din partea cetăţenilor că ceea ce fac de doi ani nu îi reprezintă şi nu face bine ţării. Am cerut şi aşteptat acest referendum de doi ani. E bine că preşedintele a luat această decizie. Întrebările pe care referendumul le adresează românilor trebuie să le dea ocazia de a se exprima pe ansamblul măsurilor anti-justiţie luate de PSD - ALDE, inclusiv în ceea ce priveşte modificările aduse Codurilor, ieri, în Parlament", a scris Cioloş, joi, pe Facebook.

El îşi încheie mesajul cu un îndemn: "Haideţi la vot! Haideţi la referendum! Haideţi să arătam ce pot cetăţenii români şi cum suntem cu adevărat".

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind organizarea referendumului din data de 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare.

Conform art. 2 din decret, cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU la întrebările: 1 - Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?; 2 - Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis va transmite un mesaj public cu privire la referendum la ora 19,00. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel