Real Madrid a cucerit Supercupa Spaniei, pentru a 12-a oară în istoria sa

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Foto: pexels.com
Foto: pexels.com

Celebra echipă de fotbal, Real Madrid, a urcat din nou pe podium. 

Echipa Real Madrid a cucerit Supercupa Spaniei la fotbal, pentru a 12-a oară în istoria sa, învingând cu scorul de 2-0 formaţia Athletic Bilbao, duminică seara pe King Fahd International Stadium din Riad (Arabia Saudită), în faţa a 30.000 de spectatori, scrie Agerpres.

Real a deschis scorul în prima repriză prin croatul Luka Modric, inepuizabil la 36 de ani, care l-a învins pe portarul bascilor cu un şut de la marginea careului de 16 m, după o incursiune în banda dreaptă a brazilianului Rodrygo (38).

Madrilenii şi-au majorat avantajul



Madrilenii şi-au majorat avantajul prin Karim Benzema, care a transformat un penalty acordat de arbitru după ce mingea şutată de atacantul francez a atins braţul lui Yeray Alvarez (52).

Benzema a câştigat cu această ocazie al 20-lea său trofeu alături de gruparea de pe Santiago Bernabeu, la care joacă din anul 2009.

Elevii antrenorului Caro Alcelotti au avut emoţii în finalul jocului, după ce fundaşul brazilian Eder Militao a fost eliminat pentru un henţ în careu, însă portarul lui Real, belgianul Thibaut Courtois, a reuşit să apere lovitura de la 11 m executată de Raul Garcia (88).

Liderul campionatului de fotbal al Spaniei



Real Madrid, liderul campionatului de fotbal al Spaniei, a cucerit astfel primul său trofeu din sezonul 2021-2022, cu o lună înaintea confruntării cu echipa franceză Paris Saint-Germain, din prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor (15 februarie).

Echipe:

 

Real Madrid: Courtois - Lucas Vazquez (Nacho, 91), Militao, Alaba, Mendy - Casemiro, Kroos, Modric - Rodrygo (Valverde, 63), Vinícius (Marcelo, 86), Benzema.
Athletic Bilbao: Unai Simon - De Marcos, Yeray, Inigo Martínez, Balenziaga - Berenguer (Nico Williams, 46), Zarraga (Vesga, 58), Dani García, Muniain (Serrano, 80) - Sancet (Raul García, 58), Inaki Williams.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel