Reacția PSD la „Alianța Vestului”: „Nu a existat niciodată un pericol mai mare la adresa integrității și independenței statului român”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Au apărut primele reacții din PSD la propunerea a patru primari de la PNL: „Alianța Vestului”, formată din Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca. Edilii celor patru orașe vor să se dezvolte mai rapid și să atragă mai ușor fonduri europene și investitori, în colaborare cu Guvernul. 

Adrian Bourceanu, consilier județean și membru în CJEX PSD Neamț, a criticat proiectul celor patru primari liberali.

„Aud că s-a inventat o așa numită 'alianța a vestului', care din punct de vedere economic se rupe de ceea ce însemnă România economică actuală. Cred sincer că nu a existat niciodată în istoria României de după 1918 un pericol mai mare la adresa integrității și independenței statului român ca acest concept care tinde să devină un 'brand' după modelul Italiei, cu referire nordul acestui stat. Aștept cu maxim interes ca în principal factorii diplomatici și de decizie a guvernului român să clarifice în tandem cu 'românii' care au inventat acest atac la adresa României acestă 'nouă viziune'", a spus Adrian Bourceanu, potrivit vestea.net.

O opinie mai moderată a venit de la europarlamentarul Emilian Pavel. El a catalogat acest proiect „o invenție" a „primarilor populiști" din PNL.

„1. Vreau să văd unde este plus-valoarea. 2. Sunt dator colegilor din țară pentru că, întâmplător, este și primarul orașului meu implicat. Primul capitol de priorități al alianței primarilor populiști din Vest conține proiecte prioritare ale Guvernului PSD, dar în care aceste primării nu au atribuții. Am găsit totuși ceva: Creșterea mobilității ecologice în zona metropolitană prin proiecte de tip tren/tramvai/roleibus/autobus electric/metrou metropolitan - SUCCES. În cadrul acestui capitol am mai găsit ceva ce contrazice declarațiile la nivel național a șefilor acestor primari! Sprijinirea legii parteneriatului public-privat pentru proiecte de infrastructură. Am ales sa pun drept "bullet point" semnul '100'pentru că știți și voi, mesajul dat de această coaliție, fără atribuții în domeniile propuse, nu este unul de unitate", a scris el pe Facebook.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel